'Opstelling Renswoude te respecteren'

2 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De gemeenteraad van Renswoude heeft besloten te onderzoeken of ze de medewerking aan de fusie kan minimaliseren. Wat zijn de gevolgen voor het fusieproces. De voorzitter van de klankbordgroep, die de stuurgroep gevraagd en ongevraagd adviseert, geeft antwoord. ,,Over de mogelijke gevolgen van dit besluit is nog niet veel te zeggen. Het is geen minimalisatie-besluit, het is een besluit om te gaan onderzoeken of en hoe de medewerking aan het herindelingsproces geminimaliseerd zou kunnen worden. Dit besluit heeft dus nu geen concrete gevolgen, en of die er komen hangt af van dat onderzoek en een eventueel besluit naar aanleiding daarvan'', aldus Van Es.

SCHERPENZEEL - ,,De opstelling van de Renswoudese fractievoorzitters is te respecteren'', zegt Ad van Es. Hij is voorzitter van de Bestuurlijke Klankborg Groep (BGK), waarin alle fractievoorzitters uit de drie dorpen zitten. Van Es woont in Scherpenzeel en is tegen de fusie.

Kunnen de burgers geconfronteerd worden met de gevolgen van het besluit. Bijvoorbeeld doordat zaken niet goed geregeld worden. ,,Of de totstandkoming van een goede gemeente in gevaar komt is een vraag die eigenlijk nu niet te beantwoorden is, en hangt bovendien sterk af van wat wordt verstaan onder een "goede gemeente". Ook binnen de BKG verschillen daarover de meningen'', zegt Ad van Es. De fractievoorzitters uit de drie dorpen spreken regelmatig met elkaar. ,,Binnen de BKG is de medewerking van de leden uit Renswoude zonder meer constructief, zeker gelet op het feit dat de Renswoudenaren tegen de herindeling zijn. Hun opstelling in de BKG is te respecteren'', stelt Van ES

,,Persoonlijk kan ik er wel begrip voor opbrengen dat Renswoude de behoefte voelt om haar positie in dit proces duidelijk te definiëren en af te bakenen'', aldus Van Es.

advertentie
advertentie