Prunushof mooist versierde straat

11 mei 2010 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Door de Oranje Vereniging Renswoude was aan bewoners van straten gevraagd om hun straat zo mooi mogelijk te versieren. Koningin Beatrix zat 30 jaar op de troon en het was 65 jaar bevrijding. Dus redenen genoeg om er weer eens wat extra aandacht aan te schenken. Heel wat straten of delen ervan gaven hier gehoor aan en gingen op hun eigen wijze hiermee aan de slag. Lampen van lantaarnpalen gaven ’s avonds oranje licht, vlaggetjes in rood, wit en blauw of oranje sierden tal van straten maar ook kon je op sommige plekken op een bord het Wilhelmus aantreffen of een tafereeltje met zwarte witte koeien, een molen met draaiende wieken, erebogen etc.

De straat die als beste versierde straat uit de bus kwam kon rekenen op een mooie prijs, een barbecue voor de straat. Op bevrijdingsdag werd de uitslag van het straten versieren bekend gemaakt. Nadat de stoet wagens van Keep Them Rolling verdwenen was richtte Marco van Roekel zich tot de aanwezigen en maakte bekend dat de Kievitsweide best genoemd mocht worden aan nieuwe straat die zich van z’n goede kant had laten zien. Ofschoon de Meidoornlaan erg veel gedaan had op maar zo mooi mogelijk voor de dag te komen eindigde deze straten als tweede en moesten zij de Prunushof met onder ander andere een wel hele mooie en fraaie ereboog voor laten gaan.

Twee meisjes uit die straat, Zoë Blanken en Britt Schut, namen de prijs, een bon voor een barbecue ter waarde van € 500,-- in ontvangst.

Uiteraard waren de bewoners, diverse waren aanwezig, erg blij met deze leuke en waarschijnlijk ook lekkere prijs.

advertentie
advertentie