“Blik op Scherp”: DS presenteert verkiezingsprogramma 2014 - 2018

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Democraten Scherpenzeel (DS) presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande. DS, de enige partij in Scherpenzeel die het sociaalliberale en progressieve gedachtegoed in de gemeente Scherpenzeel vertegenwoordigt, laat met dit programma zien dat zij klaar is voor de komende jaren om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.

Brede vertegenwoordiging vanuit de bevolking

DS vertegenwoordigt iedereen die zich thuis voelt bij standpunten die je landelijk kan terugvinden in partijen als PvdA, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren en dit vertaalt naar lokale thema's. We zijn een partij gericht op Scherpenzeel. Ook inwoners die gewoonlijk landelijk anders stemmen, zullen veel van hun ideeën in de lokale standpunten van DS terug kunnen vinden. Ongeacht sekse, geloofsovertuiging, afkomst of geaardheid. DS brengt de juiste balans in de gemeentepolitiek

DS heeft uit haar verkiezingsprogramma een aantal speerpunten geformuleerd, die kiezers inzicht geven in haar uitgangspunten. 1. Wonen: generatiebestendig bouwen en wonen. Betaalbaar wonen in plan Zuid. 2. Werken: meer mogelijkheden voor lokaal ondernemen, ook voor bedrijf aan huis. 3. Sport, recreatie en cultuur: toegankelijk voor iedere Scherpenzeler. 4. Onderwijs: snelle start nieuwbouw basisscholen. 5. Zorg: samen goede voorzieningen handhaven. 6. Openbare orde en veiligheid: een taak voor ons allemaal. 7. Vervoer: de fiets is HET vervoersmiddel in Scherpenzeel. 8. Bestuur: meer openheid, integer en minder regels. 9. Financiën: efficiënt en sober.

Nieuwe lijsttrekker

De huidige fractievoorzitter Teun van de Weert heeft de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan de lokale politiek. Hij geeft het stokje over aan Ad van Es. Willem Schuur, expert op gebied van grondzaken, volgt hem op de lijst. Geraldine Slabbekoorn heeft raadservaring vanuit de periode 2006 - 2010. Samen met nieuwkomers Marjolein Gardenier en Robert Tiesing vormt deze ploeg het fundament van de kandidatenlijst.

Het verkiezingsprogramma is volledig te lezen en te downloaden op de site van DS (www.democratenscherpenzeel.nl).

advertentie
advertentie