Druk maar succesvol weekend voor De Willaerruiters

6 april 2014 om 00:00 Sport

De zusjes Marjolein en Danielle van Lambalgen verschenen aan de start van een dressuurwedstrijd georganiseerd door Manege Groenewoude in Woudenberg. In de klasse M1 legde Marjolein met haar pony VIP in beide proeven beslag op de 1e plek met 182 en 178 punten. Haar zusje Danielle van Lambalgen verscheen in de klasse L1 met Abel in de ring. Ook deze combinatie behaalde twee mooie 1e plaatsen met 180 en 179p.

Chemaine Dupuis reisde met haar pony Magic af naar De Veluweruiters in Voorthuizen om in de Klasse B te springen. Met een prachtig aantal stijlpunten van 72,5 mochten zij de 3e prijs in ontvangst nemen.

Pony’s cross bij de Voornruiters in De Meern. Denise Woudenberg zadelde haar topper Clarion Dilla voor de Klasse B. Een super prestatie met een prachtige 5e prijs. Kirsten Weijman met pony Ceryl bleef ze foutloos en werd beloond met een mooie 2e plek. Ook haar pony Tosca was in vorm. Kirsten sloot met haar de Indoor Cross af met een knappe gedeelde 1e plek.

De dressuurwedstrijd bij Manege Groenewoude was niet alleen georganiseerd voor de ponyruiters. Ook twee paardenruiters hadden zich ingeschreven: Danielle van Engelenhoven en Hadice. Ze reden beide proeven een winstpunt bij elkaar door 180 en 191p te scoren. Lisanne van Huigenbos startte haar Chapeau voor pas de 2e keer in de klasse M2. Ze werden terecht beloond met een mooie winstpunt.

De vier geplaatste springruiters moesten voor de Geldersekampioenschappen naar Gorssel. In de klasse B viel er een balk op de grond en dat betekende 4 strafpunten voor Cees den Boer met Conquistador. Ook Henk den Boer maakte met Cartuzzi een foutje te veel en viel daarom ook buiten de prijzen. In de klasse M Henk den Boer kreeg een nieuwe kans op succes. Dit keer met zijn paard Veron. In het eerste parcours viel er helaas een balk. Maar door zijn snelle tijd mocht hij toch in het tweede parcours aan de start verschijnen. Helaas maakte de combinatie een foutje op hindernis 3 en was een plek bij de eerste 8 niet meer mogelijk.

Thirsa van Veldhuisen en haar Tatoo T sprongen foutloos het eerste parcours door. In het tweede parcours viel er een balk en daarmee eindigde de combinatie op een 15e plek.

De gedreven amazone Arina Appeldoorn sprong met haar Vlastrans Arizona foutloos door het 1e en 2e parcours. Dat betekende een barrage voor deze combinatie. Helaas een balk op de laatste hindernis. En dat betekende een 9e plaats voor Arina. Ze is hiermee de 1e reserve combinatie voor de Nederlandse Kampioenschappen.

advertentie
advertentie