T.V.S. 1 in degradatie gevaar na twee nederlagen

5 april 2014 om 00:00 Sport

T.V.S. 1 in degradatie gevaar na twee nederlagen op rij

Na twee nederlagen met de alleszeggende cijfers van 9-1 is T.V.S. 1 stevig op een degradatieplaats terechtgekomen halverwege de competitie bij hun debuut in de 1e klasse.

In de vierde speelronde was het Nieuwegeinse T.T.V.N. 1 duidelijk een maatje te groot. In deze wedstrijd moest T.V.S. het doen zonder de geblesseerde Dennis Wijsbeek, hij werd vervangen door Erik Valkenburg die echter niet voor een verrassing kon zorgen en driemaal verloor, ook kopman Jan van de Beek verloor driemaal iets wat hem niet vaak gebeurd. De eer werd gered door Edwin Vetkamp die een fraaie zege boekte.

In de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft kwam Huizen 2 op bezoek, opnieuw werd een ruime nederlaag geleden die wel enigszins geflatteerd was daar de T.V.S.-ers tot driemaal toe een partij in de beslissende vijfde game verloren. Wijsbeek was weer hersteld maar nu ontbrak Vetkamp, hij werd vervangen door Joost Corbijn. Kopman van de Beek verloor de openingspartij tegen Ruben Lam nipt met 9/11 in de vijfde game waarna de gasten eenvoudig uitliepen naar een 4-0 voorsprong bij de pauze. Na de pauze was het Wijsbeek die eveneens tegen Ruben Lam ten onder ging in de beslissende vijfde game. Pas bij een 7-0 achterstand was het Wijsbeek die de eer wist te redden door tegen Sander Lam een 2-1 achterstand in games knap weg te werken. Invaller Corbijn wist niet te scoren evenals van de Beek die door een nederlaag in vijf games in de slotpartij tegen Danny Harthoorn voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd niet tot winst kwam.

De tweede competitie helft begint op Maandag 3 Maart met een thuiswedstrijd, als W.I.K. 1 uit Kockengen in “de Breehoek” op bezoek komt.