Vrijwillige seniorenvoorlichters voor in Woudenberg, Scherpenzeel of Renswoude.

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vrijwillige seniorenvoorlichters gezocht in Woudenberg, Scherpenzeel of Renswoude. Dat is een boeiende en zelfstandige taak. Kunt u goed kunnen luisteren en een rustig en duidelijk dingen bespreken? Wordt dan vrijwillige seniorenvoorlichter bij de SOS of SWO Woudenberg. Respect, inlevingsvermogen, geduld en zorgvuldigheid zijn van groot belang bij dit vrijwilligerswerk. Er vindt vooraf een training plaats en er zijn terugkombijeenkomsten. Deze vinden overdag plaats. De bezoeken doet men zelfstandig, over het algemeen overdag.

Tijdens het eenmalige huisbezoek geeft de vrijwillige seniorenvoorlichter informatie over de SOS/SWO, wonen, vervoer, activiteiten, diensten en hulpverlening. Dit gaat aan de hand van een gespreksformulier Als er knelpunten naar boven komen gaat de ouderenwerker er verder mee. Het huisbezoek 75+ vindt al enkele jaren plaats. Men krijgt elke vijf jaar een bezoek aangeboden.Door natuurlijk verloop onder de vrijwilligers is er nu weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers, zowel uit Scherpenzeel, Renswoude als uit Woudenberg.

Interesse of vragen? Neem contact op met Ineke Drees, ouderenadviseur SOS/SWO op telefoonnummer 06-15 45 23 41 of i.drees1@icare.nl.www.seniorsr.nl; www.swo-woudenberg.nl.

Kom voor meer informatie op dinsdag 4 maart om 9.30 uur naar Ineke Drees in het SOS-kantoor, Huis in de Wei, Vijverlaan 2, Scherpenzeel.

advertentie
advertentie