Lezing over klimaatverandering

8 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Een lezing over klimaatverandering wordt op woensdagavond 9 april gegeven bij dorpscollege Krek in Scherpenzeel. De titel luidt: 'Klimaatverandering: ja, oorzaak CO2: neen' en de inleider is ing. Ap J.H.G. Cloosterman.

Bijna iedereen is het er over eens, dat er sprake is van een klimaatverandering en dan vooral plaatselijk. Opvallend hierbij is, dat de gemiddelde wereldtemperatuur sinds 2006 niet meer is gestegen en zelfs een lichte daling vertoont.

Onderzoek op Antarctica heeft uitgewezen, dat in het verleden er ook sprake is geweest van opwarming van de aarde en dat pas honderden jaren later het CO2 gehalte in de atmosfeer is gaan stijgen.

Volgens recente wetenschappelijke publicaties zal de zeespiegel stijging van de Noordzee bij een totale afsmelt niet meer zijn dan 2m. Niettemin blijft dit zorgelijk. Het afsmelten van de Groenlandse ijskap en de gletsjers op IJsland kunnen zelfs leiden tot een nieuwe ijstijd.

Kom en luister naar de verklaringen en toelichtingen van deze ongelooflijke uitspraken!

Aanvang: 19.30 uur. Locatie: de Paddenburcht, Breelaan 5 in Scherpenzeel. Entree: 5 euro. Meer informatie of aanmelden bij Marianne Reumkens 0318-571120 (na 18.00 uur) of via www.krekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie