Scouting actief voor natuur en milieu

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag zijn de leden van Scouting Scherpenzeel druk in de weer geweest in de natuur. In de ochtenduren zijn de jongere speltakken, de bevers en de welpen (totaal ca. 70 kinderen) en hun leiding zwerfvuil aan het verzamelen geweest in Scherpenzeel. Dit gebeurde in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel die de benodigde materialen ter beschikking stelde en Landgoed Scherpenzeel, dat de kinderen trakteerde op limonade en koek.

Dit jaar is het gedeelte ten noorden van de Dorpsstraat schoongemaakt in de lekkere lentezon. Dat dit schoonmaken hard nodig was, blijkt uit het feit dat er aan het einde van de ochtend 103 kilo aan zwerfvuil was verzameld.

’s Middags hebben 40 verkenners, scouts en rowans & sherpa’s en hun begeleiding in de gemeente Woudenberg wilgen geknot aan de rand van de wijk het Zeeland. Getooid met zagen, snoeischaren en voorzien van een veiligheidshelm, hebben de leden ca. 60 wilgen van hun tooi afgeholpen. Scouting sloeg daarmee twee vliegen in één klap: een nuttige en uitdagende activiteit voor deze leeftijdsgroepen (12 t/m 17 jaar) èn een onderhoudsbeurt voor het cultuurlandschap van Woudenberg.

Veel Scoutingactiviteiten vinden plaats in de buitenlucht en in de natuur rondom Scherpenzeel. De Scherpenzeelse scouts vinden dan ook dat je goed voor die natuur moet ‘zorgen’. Ieder jaar weer gaat de volledige scoutinggroep uit Scherpenzeel daarom een dag extra actief aan de slag voor natuur en milieu. De leden van Scouting Scherpenzeel hebben laten zien dat Scouting op deze manier haar steentje bijdraagt aan een mooiere èn schonere leefomgeving!

Meer weten over Scouting Scherpenzeel? Keertje meedoen met een opkomst? Kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een mailtje aan secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie