Maaike van Saane wint solistenconcours

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Maaike van Saane heeft op 1 maart het solistenconcours van Harmonievereniging Ons Genoegen met overtuiging gewonnen. Met 92 punten heeft zij de hoogste score van de avond behaald, waardoor de fluitiste de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Tijdens het concours brachten tientallen muzikanten voor jury en publiek muzikale werken ten gehore. De deelnemers streden in drie verschillende kwaliteitsdivisies om de eersten tweede prijs. Fluitiste Lisanne Teeuw won in de derde afdeling de eerste prijs met 86 punten. In de tweede afdeling was Jelle van Verseveld op kleine trom de beste muzikant met 88 punten. Uit de eerste afdeling kwam Maaike van Saane als winnaar van de avond uit de bus. De fluitiste behaalde met het werk Sonate “Arpeggione” van Franz Schubert 92 punten en won daarmee de wisselbeker.

Jurylid Arjan Gaasbeek, in het dagelijks leven professioneel dirigent en klarinettist, was erg onder de indruk van alle optredens. “Er werd op hoog niveau muziek gemaakt, daar genoot ik echt van. De vereniging mag hier erg trots op zijn.” De hoge scores en goede prestaties zorgden voor een geslaagde avond. Een overzicht van alle gewonnen prijzen, het aantal behaalde punten en opnames staat op www.onsgenoegen.org.

advertentie
advertentie