“In Scherpenzeel ook ruimte voor progressieve kiezers”

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Interview met Ad van Es, lijsttrekker van Democraten Scherpenzeel (DS) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande.

Wat vind je belangrijk in de politiek?

"Scherpenzeel is een mooi, groen dorp en moet dat ook vooral blijven. We mogen blij zijn dat onze kinderen in de natuur kunnen spelen en opgroeien. Echter, het wonen binnen Scherpenzeel dreigt niet meer voor iedereen toegankelijk te worden. De ontwikkeling van plan Heijhorst en plan Zuid geven aan dat er vrije kavels worden verkocht voor mensen met geld, maar sociale (huur) woningen worden vooralsnog niet gebouwd. De huidige coalitie ( GBS en SGP) laat dit aan de markt over. Ik denk dat de gemeente hierin een voortrekkersrol dient te vervullen om te garanderen dat ook mensen met een lager inkomen fatsoenlijk kunnen wonen."

"Het decentraliseren van de rijksoverheid naar de gemeente van onder andere de zorg baart mij zeer grote zorgen. Er moet bezuinigd worden op de zorg. De mensen die de zorg nodig hebben lijken daar de dupe van te worden. Mensen die nergens meer terecht kunnen en dringend hulp nodig hebben moeten bij de gemeente kunnen aankloppen. Ik pleit ervoor om een soort noodfonds hiervoor op te richten."

Wat ergert je in de Scherpenzeelse politiek?

"Helaas komen er de laatste jaren steeds vaker berichten over wethouders en raadsleden die moeten aftreden vanwege “integriteitproblemen”, ook in Scherpenzeel. Ik wil meer openheid en transparantie in dit soort zaken, eigen belang en vriendjespolitiek moet worden uitgeroeid. Het is goed dat deze misstanden, of zo als sommigen zeggen “zakkenvullers”, in het nieuws komen omdat daarmee blijkt dat het gelukkig incidenten zijn. De overgrote meerderheid van bestuurders en politici zijn overigens mensen die met de beste bedoelingen hard werken voor ons allen, het milieu en onze dieren."

"De PvdA heeft besloten niet meer deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook partijen als GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP zijn niet vertegenwoordigd. Hoewel DS vanuit het gedachtegoed van D66 is ontstaan 15 jaar geleden, willen we ook deze groep mensen vertegenwoordigen. Wij zijn het enige progressieve sociaalliberale alternatief in de gemeente. Wij brengen balans in de lokale politiek."

"Ik roep iedereen op vooral te gaan stemmen op 19 maart. Zeker met alle veranderingen die de komende jaren op de gemeente af komen is het belangrijk te kiezen hoe je wilt dat die ontwikkelingen gaan lopen."

advertentie
advertentie