Het zonnige weer nodigt uit tot klussen tijdens NLDoet

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014 voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Voor het eerst in de geschiedenis is er in iedere Nederlandse gemeente iets te doen tijdens NLdoet. Ook het aantal klussen is nu al hoger dan ooit tevoren. In 2013 staken ruim 300 duizend vrijwilligers in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hadden ze zelf een leuke dag én hielpen ze vele organisaties. Het Oranje Fonds hoopt in 2014 nog veel meer mensen op de been te brengen.

Het zonnige weer heeft al veel nederlanders gestimuleerd om in en om het huis aan het klussen te slaan maar ook om zich op de te geven voor een klus in bijvoorbeeld Renswoude of Scherpenzeel. Een ICTbedrijf uit Veenendaal kon zelfs niet wachten tot NL Doet. Bij zorgboerderij De Grote Fliert hebben zij op 1maart hout gekloofd, stallen schoongemaakt, het gras gemaait en wilgen geknot. Na een heerlijk stamppotbuffet en de hele dag klussen gingen zij naar huis met een zelfgemaakte bezem van de geknotte wilgentakken. Margriet van de Lagemaat van zorgboerderij De Grote Fliert kijkt terug op een geslaagde dag. Zij is na dit opwarmertje al helemaal klaar voor NLDoet. “Kom maar op met die klussers dan maken we er weer een hele leuke dag van”, aldus Margriet van de Lagemaat.

Krijgt u ook zin om de handen uit de mouwen te steken en daarbij een maatschappelijke organisatie te helpen, kijk dan op www.nldoet.nl voor een leuke klus of neem contact op met Nancy Hooijer van Welzijn Leusden, telefoonnummer 033-4343229. Er zijn op 21 en 22 maart nog veel meer leuke dingen te doen zoals de schoonmaakactie in het mooie Renswoude of een straatje leggen bij De Gebarenboerderij in Scherpenzeel!

advertentie
advertentie