SGP Renswoude: "Eerst (be)sparen, dan spenderen"

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De SGP in Renswoude vindt dat de gemeente goed op de portemonnee moet passen. Zeker nu de gemeente steeds meer taken krijgt en sommige inkomsten onzeker zijn. Om wonen in Renswoude voor de burger leuk te houden willen we de belastingen laag houden.

Onze vuistregel is dat je geld eerst moet verdienen voordat je het kunt uitgeven. De makkelijkste manier om als gemeente geld binnen te halen, is de rekening door de burger laten betalen. Wij vinden echter dat de gemeente eerst moet proberen de uitgaven terug te dringen. Bijvoorbeeld door geen onzekere bouwprojecten te starten en door minder dure deskundigen in te huren.

Uiteraard kan de gemeente niet zonder inkomsten. Een goede woonomgeving kost geld. Het is dus redelijk dat een deel van de lasten door de burgers wordt gedragen. Wij vinden wel dat de gemeente rekening moet houden met wie van het geld profiteert dat de gemeente uitgeeft. Daarom vinden wij het bijvoorbeeld beter om subsidies aan verenigingen te verlagen dan belastingen te verhogen.

(Henk Don is nummer 3 op de kandidatenlijst van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart D.V.)

advertentie
advertentie