Kiest u voor stilstand of vooruitgang?

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Over zes dagen mogen Scherpenzelers weer naar de stembus. Niet na de gebruikelijke vier jaar, maar 3,5 jaar. De fusie ging niet door, Scherpenzeel bleef zelfstandig en er kwam een coalitie van SGP en GBS. Die coalitie heeft elkaar de afgelopen jaren angstvallig vastgehouden. Net voor de eindstreep sneuvelde de wethouder van GBS dan toch, na bergen van kritiek door de oppositie. Een pluim dat hij uiteindelijk zelf is opgestapt, maar er is genoeg aan voorafgaan.

Ten eerste was er continu gedoe op de portefeuille Grondgebied. Het buitengebied had met Gooswilligen een lastig vraagstuk en was toevallig dan ook het woongebied van de wethouder Grondgebied. Daarnaast moest een commissielid van GBS opstappen omdat ze tot twee maal toe een opdracht aannam van de gemeente en is een raadslid van GBS al jaren verwikkeld in een strijd met zijn buurman die, toevallig, over wijzigen van een bestemming gaat. Ook weer Grondgebied.

Naast die problemen heeft het College jaar op jaar niet de financiële zekerheid kunnen leveren die onze gemeente nodig heeft. De reserves slinken, juist in een tijd waar reserves zo ontzettend belangrijk zijn. Volgend jaar krijgt de gemeente er veel taken bij op het gebied van zorg en welzijn. We krijgen er geld voor van het Rijk, maar minder dan het Rijk zelf uitgaf. Hetzelfde doen voor minder geld. Dit betekent dat de gemeente creatief moet zijn en moet samenwerken, maar het is ook een nieuw terrein voor gemeente. Er kunnen fouten gemaakt worden en fouten kosten geld. Voor die fouten moet je daarom ook een sterke reserve hebben. Laat die nou de afgelopen jaren eens fors gekrompen zijn.

Allemaal materiële zaken die niet juist zijn uitgevoerd. Daarnaast stond dit College stil op de verbreding van de winkeltijden, het handhaven van het verouderde vloekverbod en de principiële zondagsrust. Het is logisch dat de SGP dit allemaal wil behouden, maar het seculiere GBS gedoogde in stilte mee.

Stilstand leidt tot achterstand en Scherpenzeel staat stil. Wil Scherpenzeel een duurzame gemeente blijven? Ja. Wil Scherpenzeel lage lasten blijven combineren met goede voorzieningen? Ja. Wil Scherpenzeel voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst? Ja. Dan is het na 3,5 jaar stilstand tijd voor vooruitgang. Die vooruitgang kunnen andere partijen mogelijk maken. Stem op Democraten Scherpenzeel voor een sociaal-liberaal Scherpenzeel. Ruimte voor iedereen, denkend aan de toekomst. Uw stem is 19 maart nodig.

advertentie
advertentie