Ladies night bij Vlastuin Auto Renswoude

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Na een aantal weken van planning en voorbereiding was het afgelopen dinsdag 11 maart de Ladies Night bij Vlastuin Auto in Renswoude. Vanaf 19.45 uur kwamen de eerste dames binnen gelopen, waar ze hartelijk ontvangen werden met koffie of thee. Op verschillende tafels stond daarbij een verscheidenheid aan chocola en zoetigheid.

Om 20.00 uur waren alle vrouwen binnen en werd er gestart met een welkomstwoord door Dianne, waarna Nienke het technische verhaal vervolgde. Aan de dames werd een papier overhandigd waarop 12 verschillende waarschuwingslampjes afgebeeld stonden. In de kolom ernaast werd de betekenis vermeld; alleen niet in de juiste combinatie. Het was aan de dames om de juiste omschrijving bij het waarschuwingslampje te plaatsen. Na druk puzzelen gaf Nienke de antwoorden met daarbij een uitleg en aanvulling over de kleur van de verschillende lampjes.

Het doel van deze Ladies Night was allereerst een gezellige avond voor en door vrouwen. Veel meer vrouwen dan verwacht toonden belangstelling voor deze avond en daarom werden ook collega’s Jan en Arno ingezet. Jan gaf onder meer uitleg over waarschuwingslampjes, verlichting, koelvloeistof en olie pijlen. Arno daarentegen liet de vrouwen, na een duidelijke uitleg, de handen uit de mouwen steken door ze zelf een band te laten wisselen. Wanneer ze de krik op de juiste plek hadden neergezet, was het aan de vrouwen om hun kracht te meten door zelf de wielmoeren los te draaien. Daarna was een kwestie van de band eraf halen en het reservewiel monteren. Ook de oudere dames lieten zich vooral niet weerhouden om het zeker zelf een keer gedaan te hebben. Rond de klok van 21.30 uur werden de overalls weer uitgetrokken en met een cadeautje als dank voor de komst gingen de vrouwen huiswaarts.

Tijdens de ladies night was er een journaliste aanwezig, die de activiteiten van die avond heeft vastgelegd in een audioreportage. Op de nieuwspagina via www.vlastuinauto.nl is deze reportage te beluisteren. Vlastuin Auto - De Hooge Hoek 24 - Renswoude - info@vlastuinauto.nl

advertentie
advertentie