Pumps op pluche: Lef is het meervoud van leven

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen donderdag was de tweede ‘Pumps op Pluche’: dit is een initiatief van vrouwen voor vrouwen in Scherpenzeel waarbij het elkaar inspireren en ontmoeten centraal staat.

Dit keer stond de avond in het thema van Lef. Lef om te ondernemen. Lef om je passie te volgen. Lef om anderen om hulp te vragen. Lef om jezelf te mogen zijn. Lef om je mening te uiten.

En dankzij wat lef van de organisatie was locatie ‘Huize Scherpenzeel’ snel geregeld! De Gebiedscoöperatie O-gen die hier gevestigd is, stelde haar prachtige vergaderruimte beschikbaar in ruil voor een lidmaatschap.

Martine Tekelenburg, interim communicatieadviseur bij O-gen, was de eerste spreker deze avond. Zij toonde lef door het roer om te gooien. Een studie communicatie en voor zichzelf starten als ZZP-er opende voor haar nieuwe deuren. Alhoewel ondernemen wel hard en veel werken is, is zij toch blij dat zij de stap heeft genomen. Hierdoor heeft zij veel mooie projecten kunnen doen en leuke nieuwe mensen ontmoet. Martine sluit haar bijdrage af met een tip: ’Iedereen die wat anders zoekt zal zich kwetsbaar op moeten kunnen stellen om een stap te nemen. Als je dit lef hebt, kan het je heel veel brengen in je leven.

Bianca Rikels was de tweede spreker van de avond. Zij is op jonge leeftijd een eigen evenementenbureau gestart. Lef tonen en ervoor gaan, zonder dat je weet wat het je brengt. Een groot avontuur. Haar bedrijf stond in de top drie evenementenbureaus van Nederland. Op zeker moment kwam zij er achter dat het vele werken niet meer voldeed aan ‘leven’ en toonde zij lef door haar bureau te verkopen. Bij het opruimen van haar zolder, kwam zij haar oude spullen tegen en blikte zij terug. Blind gaan voor je ideaal, dat was haar gegeven op 23 jarige leeftijd. Hardop vroeg ze zich af wat haar nu tegenhoudt om opnieuw het avontuur aan te gaan.

Geraldine Slabbekoorn sloot de avond af met allereerst de Pump op Pluche politieke quiz. Hoezo zijn vrouwen minder politiek actief, terwijl menig ouderraad op school gevuld is met overwegend vrouwen? Ontbreekt ons het lef? Of zijn wij slechts te bescheiden en zijn wij van mening dat we van alle onderwerpen verstand moeten hebben, voordat wij vinden dat wij onze mening naar voren mogen brengen? Politiek is van iedereen en voor iedereen. Toon lef en zoek elkaar op om samen op te trekken. En dat is slechts een kwestie van doen!

Volgende pumps op pluche is in september met alweer boeiende spreeksters met voldoende lef om hun verhaal te delen. Tot dan.

advertentie
advertentie