Economie: bedrijvigheid stimuleren

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ONDERNEMERS, ONDERNEEM!

Het midden- en kleinbedrijf, winkeliers en agrarische sector leveren een positieve bijdrage aan onze samenleving. Onze ondernemers hoef je niet te vertellen hoe je een bedrijf moet runnen, dat weten ze zelf maar al te goed. De VVD zet zich ervoor in dat de gemeente, binnen regels, ondernemerschap stimuleert. Door bedrijven ruimte te bieden, lage administratieve lasten en minder bureaucratie. Snel duidelijkheid bij initiatieven MKB en verlening van noodzakelijke vergunningen.

SAMEN LEVEN = KEUZES MAKEN

Nieuwe bedrijven kunnen, naar onze mening, worden opgevangen op de beschikbare industrieterreinen en in bestaande daartoe bestemde panden. Voor kleinschalige, niet voor de woonomgeving belastende bedrijven, moet er ruimte zijn voor een bedrijf aan huis. Grote bedrijven die de ruimte en de infrastructuur zwaar belasten, behoren meer nabij de autosnelwegen. De VVD wil op dat punt samenwerken met de gemeenten in de regio, zoals Woudenberg en de gemeenten binnen de regio FoodValley. Een beperkt beroep op schaarse ruimte, hergebruik en minder vervoersbewegingen zijn thema’s die bijdragen aan een duurzame samenleving.

BUITENGEBIED & RECRATIE

Binnen het landbouwontwikkelingsgebied wil de VVD voldoende ruimte bieden zodat de agrarische sector in het buitengebied optimaal kan groeien binnen de regels van dierenwelzijn. Voor initiatieven gericht op duurzame productie, vernieuwing, werkgelegenheid, recreatie en toerisme wordt de regel- en vergunningdruk tot het minimale beperkt.

De sector moet haar activiteiten kunnen combineren met nevenactiviteiten gericht op recreatie en toerisme, natuurbeheer en andere kleinschalige bedrijvigheid. De mogelijkheden voor verandering van agrarische functie moet worden verruimd. Bedrijfsgebouwen worden landschappelijk ingepast en bouwblokken voorzien van natuurlijke beplanting die van oudsher in het landschap voor komt. Door de landschappelijke ligging van onze gemeente leent het gebied zich voor verdere ontwikkeling van recreatie en toerisme. Naast de Grebbelinie en de (klompen) wandelpaden willen wij een nadrukkelijker profiel van ons cultuur historisch landschap nastreven. Het is van belang dat Scherpenzeel een groene gemeente blijft. De VVD ondersteunt en enthousiasmeert kleinschalige initiatieven die het toerisme binnen onze gemeentegrenzen versterken.

Een aantrekkelijk winkelgebied, de weekmarkt en passende horeca rondom het centrale plein dragen bij aan versterking leefbaarheid en toerisme.

advertentie
advertentie