Brons voor DOTO in de 2e voorronde

5 april 2014 om 00:00 Sport

Zaterdag 22 maart was het dan zover voor de overige selectie meisjes. Zij mochten de geleerde oefeningen tonen aan de jury. Deze dag kwamen 8 meisjes uit voor DOTO, onder leiding van Sabine de Jong en Wilma Klop.

In de vroege ochtend was het de beurt aan 3 jonge instap meisjes, zij trainen sinds de zomervakantie bij de selectie. Anne van den Essenburg, Kris van de Kraats en Emma de Heer, alle meisjes turnde een leuke 2e voorronde maar lieten op de netheid wat puntjes liggen. In deze zelfde ronde was ook Isabel Brons aan de beurt, ze werd de vorige keer 5e. Maar door haar geweldige score op de balk en sprong kreeg ze nu de bronzen medaille om gehangen.

In de 2e ronde was het de beurt aan Richelle Hek, Marit van Geerenstein en Marise Visser. Marit en Richelle zijn pupil 2 en turnden beide een stabiele wedstrijd. Marit vlamde op de sprong en werd 15e, Richelle op de balk, goed voor de 7e plaats.

Marise turnde een sterke 2e wedstrijd en verbeterde zichzelf zichtbaar. Ze was sterk op de vloer en sprong, goed voor een 10e plek.

In de laatste ronde aan het einde van de middag was van de jeugd Joëtte van Voorthuizen aan de beurt. Ze steeg een plekje in het klassement ten opzichte van de vorige keer. Joëtte werd nu 4e, sprong en brug waren haar beste toestellen.

Nu is het afwachten voor de meisje wie er door mogen naar de finales.

Suzan Lancee is al verzekerd van een finaleplaats op 12 april in Amsterdam.

advertentie
advertentie