Hartstichting houdt collecteweek

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In de week van 06 t/m 12 april 2014 komen de collectanten van de Hartstichting weer aan de deur. Zij vragen u om iets te geven voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Dit is hard nodig, want 1 op de 4 Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte: elke dag zijn dat 107 mensen.

Wat gebeurt er met uw gift?

De Hartstichting heeft de afgelopen 50 jaar geweldige resultaten behaald. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land en dagelijks komen 1.000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. Hart- en vaatziekten zijn dus nog steeds een groot probleem.

Met uw hulp kunnen we deze ziekten sneller en beter opsporen, behandelen of zelfs genezen. Van elke ontvangen euro gaat €0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg.

“Mijn hart was stuk maar nu niet meer”

Zinzy Knapper (4 jaar) werd geboren met 3 hartafwijkingen. Na 3 ingrijpende operaties doet ze het goed. Ze is nauwelijks anders dan andere kleuters. De laatste operatie heeft Zinzy goed doorstaan. Vijf weken later ging ze naar de basisschool.

Baanbrekend onderzoek redt elke dag levens. Geef aan onze collectant zodat steeds meer hartpatiënten het net als Zinzy kunnen navertellen.

advertentie
advertentie