Open avond Muziekschool op 4 april in de Breehoek

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Open avond Muziekschool

Scherpenzeel -Vrijdag 4 april a.s. opent Muziekschool Scherpenzeel van 18.30 uur tot 20.30 uur haar deuren. Tijdens deze open avond wordt getoond wat er op muzikaal gebied in Scherpenzeel allemaal mogelijk is. Instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd , de meeste docenten zijn aanwezig om meer te vertellen over de lessen en de muziekinstrumenten en natuurlijk is er veel muziek te horen.

Muziekschool Scherpenzeel heeft veel te bieden, van klassiek tot pop. Voor de allerkleinsten is er een AMV cursus. Tijdens deze cursus leren de kinderen spelenderwijs de grondbeginselen van de muziek zoals het notenschrift en ritme.

Voor vijf- en zesjarigen die al graag piano willen leren spelen is er een speciale cursus van tien lessen. In groepjes van twee of drie leerlingen wordt veel gezongen, gesprongen, geklapt en natuurlijk piano gespeeld. Er wordt lesgegeven uit een methode die speciaal gericht is op de belevingswereld van het kind. Noten worden nog niet gelijk aangeleerd, dit komt later. Na de eerste les kunnen de kinderen al een liedje spelen.

Naast de lessen voor de zeer jonge kinderen kunnen er lessen worden gevolgd op o.a.verschillende strijk- en toetsinstrumenten, harp, fluit, panfluit, akoestisch gitaar, elektrisch- en basgitaar en drums. De instrumenten kunnen tijdens de open avond worden geprobeerd. Weet je hierna nog niet zeker welk instrument bij jou past dan kun je je inschrijven voor een gratis proefles op een later tijdstip, zodat je in alle rust, samen met een docent je keuze kunt bepalen.

Als je het liefst samen muziek maakt kan dat in klassieke ensembles, een popband, een zanggroep voor jongeren en het popkoor voor volwassenen, Get Around. De zanggroepjes zijn te horen op het podium, vanaf 18.30 uur, aansluitend speelt de popband. Popkoor Get Around zingt tussen 20.00 uur en 20.15 uur.

Naast informatie over de muzikale activiteiten van Muziekschool Scherpenzeel wordt er ook informatie verstrekt over de mogelijkheid van het krijgen van subsidie voor het volgen van muzieklessen. De open avond is op vrijdag 4 april a.s. van 18.30 uur tot 20.30 uur in Kulturhus De Breehoek, Marktstraat 59 te Scherpenzeel. Voor meer informatie, kijk op de website: www.scherpenzeelmuziek.nl of mail naar sms-scherpenzeel@live.nl

advertentie
advertentie