Jeugdleden G.V. DOTO vieren 80 jarig jubileum in Superfun

5 april 2014 om 00:00 Sport

Donderdag 27 maart hebben de jeugdleden van GV DOTO een sportief uitje gehad naar Superfun in Amersfoort. Zij hadden nog een feestje tegoed i.v.m. het 80 jarig bestaan van de gymnastiekvereniging.

Donderdagmiddag 27 mrt. verzamelden zich een grote schare kinderen van 5 tot 17 jaar bij de Breehoek. Ze werden opgewacht door trainers en assistenten van de vereniging om ze te begeleiden voor een gezellig en sportief middagje in de Superfun hal te Amersfoort. Een locatie waar je kunt springen, spelen, bowlen, klauteren, laser gamen, etc. Om 16.30 uur arriveerde de grote dubbeldekker in Amersfoort. Hier werden de groepen ingedeeld en kon het feest beginnen.

Veel van de kinderen maakten gebruik van een hal vol trampolines om alle geleerde kunsten nog eens uit te proberen. Van radslag, arabier, salto’s tot gewoon heen en weer jumpen. Terwijl één groep zich helemaal uitleefde op de trampolines waagde een andere groep zich ver boven de trampolines in het hoogte parcours. Via touwen, balken, ringen en hindernissen van de ene kant naar de andere kant zien te komen. Daar zijn stalen zenuwen voor nodig waar je als lid van een turnvereniging geen gebrek aan hebt.

Even verderop is een groep bezig om in een donkere ruimte met minigolf een bal in het juiste gaatje te projecteren. Ook hier veel hilariteit en spanning bij alle glow in the dark lampjes.

Ook het laser gamen trok een groep sportievelingen. Snelheid en behendigheid waren de tools bij dit spel. Ook zeker niet onbekend bij onze turners en springers.

Daarnaast was er ook nog een groep die met een rescue spel bezig waren. Door diverse hindernissen en spellen proberen een kern reactie te stoppen. Hierin wordt snelheid, inzicht en conditie op de proef gesteld. Gelukkig was de groep snel genoeg en is een ramp afgewend.

Tussen de bedrijven door heeft de groep snel wat gegeten om daarna weer snel door te gaan met het volgende onderdeel.

Om 19:00 de tijd was het tijd om weer met de bus naar Scherpenzeel te vertrekken.

Moe maar voldaan kijken de jeugdgroepen van DOTO terug op een super leuk uitje.

advertentie
advertentie