De Goede week tussen Palmzondag en Pasen.

4 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 13 april, Palmzondag, gaat in de PKN Gereformeerde kerk van Renswoude - Ederveen Ds. Sytze de Vries uit Schalkwijk voor. Bekend schrijver, dichter en publicist. Ds de Vries overhandigde ook de Bijbel aan Koning Willem-Alexander en koningin Maxiama bij hun huwelijk in 2002. De Goede week of ook wel genoemde Lijdensweek of Heilige week is de laatste week van de 40 dagen tijd.

Paastriduüm of Paascycles is een periode van drie dagen, te weten Witte Donderdag op deze avond wordt het Laatste Avondmaal herdacht en het verraad van Judas, Goede Vrijdag herdenken we de kruisiging en het sterven van Iezus. Op Stille Zaterdag zijn we stil tussen het sterven van Jezus en de opstanding in. Tijdens de Paascycles werkt er een gelegenheidskoor mee. De diensten beginnen om 20.30 uur in de PKN Gereformeerde kerk, hoek Dorpsstraat/ Kastanjelaan

Op 20 april eerste Paasdag is er om 9.30 uur een feestelijk Paasdienst waarin we de verrijzenis van Jezus vieren, voorganger ds. Gert Labots. U bent van harte uitgenodigd om de diensten in deze Goede week, bij te wonen.

advertentie
advertentie