Voorjaarsmarkt brengt 7100 euro op voor Nepal

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op het kerkplein wapperden de hele dag al vrolijke vlaggetjes. Om 17.00 uur ging daar de hamburgertent open. Hier hadden de diverse broodjes vooral onder etenstijd gretig aftrek. De voorjaarsmarkt kenmerkte zich vrijdagavond door de gemoedelijke en ontspannen sfeer. Het “middenpleintje” van de grote zaal leende zich uitstekend om onder het genot van een kop soep of koffie en thee elkaar te ontmoeten. Daaromheen werd driftig handel gedreven voor het diaconale project “Leven met lef”. Hier gingen de paasbroden, cakes, taarten, sokken, kaarten makkelijk van de hand. Bovendien vertrok menigeen met een stapel boeken naar huis. Ook voor de doorlopende verloting via de perenboom was weer veel belangstelling. Dit was niet zo verwonderlijk, daar er prachtige prijzen te winnen waren.

De kinderen hadden hun eigen ruimte in “de Ruif”. Daar werd naar hartenlust gesjoeld, spijker geslagen, ballon geprikt, gegrabbeld en doosjes versierd. Naarmate de avond vorderde verschenen er steeds meer vrolijk geschminkte snoetjes in de zaal. Kinderen van de Benjaminclub verlootten de door hun moeders gebakken taarten, cakes en levensmiddelenmanden. Ook zorgden zij voor de verkoop van overheerlijke kiprollades.

Veilingmeester Jan van Dijk wist velen ertoe te verleiden om op de ingebrachte diensten te bieden. Er werd goed gebruik gemaakt van het inschrijven op de diverse aangeboden workshops.

Het Jeugd pastorale team liet de mensen het gewicht van een zak zout raden. Een mooie link naar de oproep om zowel in Nepal als hier het zout van de aarde te zijn.

Voor een sfeerimpressie kunt u terecht op de fotopagina van de website hervormdscherpenzeel.nl

De voorlopige opbrengst van de voorjaarsmarkt bedraagt ruim 7100 euro. Dit is ruim 1300 euro meer dan vorig jaar.

advertentie
advertentie