Caecilia nam Scherpenzeel mee op muzikale reis tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag 5 april was het zo ver, Muziekvereniging Caecilia Scherpenzeel trad op in Kulturhus de Breehoek te Scherpenzeel. Met de drie onderdelen van de vereniging - de fanfare, het leerlingenorkest en de slagwerkgroep - werd de bezoekers een veelzijdige avond gebracht.

Het jaarlijkse voorjaarsconcert van Caecilia stond dit jaar in het teken van de continenten Afrika en Zuid-Amerika. Met een veelzijdig programma waarin slagwerkgroep en orkest elkaar afwisselden klonken voor de pauze de klanken uit de oerwouden van Afrika.

Met rudimentair slagwerk en jungle geluiden waande de luisteraars zich in een andere wereld. Vergezeld met een flitsende lichtshow werd de spanning opgebouwd door de slagwerkgroep. Na een spectaculaire opening nam de fanfare het stokje over.

Deze avond stond ook in het teken van Gerd Wensink, de nieuwe dirigent van het fanfareorkest van Caecilia. Gerd startte bij het orkest in januari dit jaar en heeft in zeer korte tijd het orkest leren kennen. Het enthousiasme en wederzijdse klik waren goed te horen in het openingswerk van de fanfare, het bekende werk “African Symphony”, geschreven door Van McCoy.

Vlak voor de pauze speelde orkest én slagwerkgroep samen het werk “Stormbreak”. Door de unieke samenstelling van Caecilia, met een grote groep slagwerkers én een ervaren fanfareorkest kan worden uitgepakt met unieke werken als deze. Met een knallend einde gingen de luisteraars de pauze in.

Na de pauze was het de beurt aan het leerlingenorkest van Caecilia Scherpenzeel en Ons Genoegen Renswoude. Het leerlingenorkest is een zeer belangrijk onderdeel van beide verenigingen en staat voor de nieuwe aanwas en dus de toekomst. Het leerlingenorkest nam de luisteraars mee over Atlantische Oceaan, naar Latijns-Amerika.

Het was toen aan de fanfare en slagwerkgroep om de avond af te ronden. Met swingende Latin werden de bezoekers vermaakt. Na een dankwoord aan alle sponsoren en vrijwilligers die de avond mogelijk hebben gemaakt was het tijd voor een laatste klank. Orkest en slagwerkgroep brachten het prachtige “The African Connection” van Carl Wittrock ten gehore. Met dit symbolische en spetterende werk was het tijd om naar huis te gaan.

Wilt u ook willen genieten van Muziekvereniging Caecilia? Dat kan, ze treden weer op met Koningsdag (26 april) en op zaterdag 5 juli (matineeconcert). Kijk op www.caecilia-scherpenzeel.nl voor meer informatie!

advertentie
advertentie