Groot alarm bij Scouting Scherpenzeel!

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag was het bij de schaapskooi van Scouting Scherpenzeel aan de Vlieterweg schrikken geblazen. Er kwam namelijk rook uit het dak en er liep een vreemde man rond. De aanwezige welpen van de drie welpenhordes belden direct 112. De brandweer, politie, ambulance èn dierenambulance waren snel ter plekke.

Gelukkig bleek dat er niets aan de hand was en de inmiddels (hardhandig) gearresteerde man, welpenleiding Rama, kon ook weer worden vrijgelaten. Geen echte calamiteit dus, maar de vijfjaarlijkse hulpdienstenopkomst van Scouting Scherpenzeel.

De kinderen maakten door middel van een postensysteem kennis met de verschillende hulpdiensten. Zo stonden er een oude politie Porsche, de brandweerauto van de jeugdbrandweer Scherpenzeel, een ambulance van de Razu, een ‘gewone’ politieauto en een dierenambulance. Hier konden de welpen een kijkje in nemen en werd het een en ander uitgelegd. Bovendien was er in het clubhuis post over EHBO.

Het doel van de opkomst, de kinderen informeren over - en enthousiasmeren voor het werk van de hulpdiensten, is absoluut geslaagd. De kinderen waren allemaal heel enthousiast. Daarnaast trok de opkomst ook bekijks van omwonenden en andere nieuwsgierigen die vanzelfsprekend van harte welkom waren op het Scoutingterrein.

Als afsluiter, nadat alle hulpdiensten met een yell waren bedankt en er een mooie groepsfoto was gemaakt, mochten de welpen een rondje mee met de brandweer- en politiewagen inclusief zwaailichten en sirenes.

Lijkt het je ook leuk om actief en avontuurlijk bezig te zijn, kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl. Voor meer informatie of als je eens een keer wilt komen kijken: secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie