BoekStart-ochtend in de bieb

24 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn, samen met hun (klein)kinderen, van harte welkom bij de BoekStart-ochtend op donderdag 8 mei van 10.30 - 11.30 uur in de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel. De ochtend is bedoeld als een informele en gezellige ontmoeting.

Tijdens de bijeenkomst kan er volop gespeeld worden met speelgoed van Speel-o-theek de Speelvallei. Lida Inkenhaag, medewerker van de Speel-o-theek geeft uitleg over de verschillende soorten speelgoed en over welk speelgoed past bij de ontwikkelingsfase en leeftijd van het kind.

BoekStart moedigt ouders aan hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Het blijkt dat wanneer kinderen vroeg met taal, lezen en boekjes in aanraking komen, dit goed is voor de taalontwikkeling.

Bij BoekStart werken gemeente, consultatiebureau en bibliotheek samen. De bibliotheek vervult een coördinerende rol binnen BoekStart. Als een baby drie maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kan in de bibliotheek een gratis BoekStart-koffertje, gevuld met babyboekjes, worden opgehaald en wordt de baby ingeschreven als lid van de bibliotheek.

advertentie
advertentie