Origami-tentoonstelling in de bibliotheek

28 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Momenteel is er in de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel een origami-tentoonstelling. Origami is Japanse vouwkunst. Er zijn allerlei ‘vouwsels’ te bewonderen, zoals dieren, bloemen, doosjes, kaarten en zelfs sieraden.

De kunstwerken zijn gemaakt door Annemarie Rottier-Goudswaard. Zij beoefent de origami- kunst al 30 jaar intensief. Jarenlang heeft Annemarie origamilessen gegeven aan groepen van verschillende leeftijden. Dit deed ze samen met de Origami Sociëteit Nederland. Volgens Annemarie kan iedereen origami leren. De vouwtekens die daarbij worden gebruikt, zijn internationaal. Als je deze vouwtekens kent, kun je met elk boek aan de slag. Zelf heeft zij boeken uit Japan, Duitsland, Amerika, Hongarije, Italië en nog veel meer landen. Alhoewel zij veel origamiboeken niet kan lezen, kan ze aan de hand van de vouwtekens de modellen prima vouwen. Een aantal van deze boeken zijn ook tentoongesteld in de bibliotheek.

Enthousiast vertelt Annemarie over haar hobby: “Ik vind het nog steeds leuk om te ontdekken wat je allemaal van een, meestal vierkant, blaadje papier kunt maken. De tentoonstelling in de bibliotheek heb ik met veel plezier gevouwen. Ik heb geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijke collectie samen te stellen, zodat iedereen wel iets ziet wat hem of haar aanspreekt.”

Tot eind juni is de tentoonstelling te zien in de bibliotheek.

De Openbare Bibliotheek Scherpenzeel is op zoek naar personen die hun verzameling, hobby enz. tentoon willen stellen. U kunt hiervoor contact opnemen de bibliotheek, tel. 033-2773107 of info@bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie