Slagerij Verweij toegelaten tot het 'Worstmakersgilde'

2 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

Met ingang van 1 mei is slager Leen Verweij met zijn bedrijf toegelaten bij de Gildeslagers. De aangesloten Gildeslagers van Stichting ‘Het Worstmakersgilde’ onderscheiden zich door het leveren van een uitstekende kwaliteit vlees, worst, vleeswaren, traiteurproducten, en andere delicatessen. Veel soorten vleeswaren, worst en traiteurproducten worden op ambachtelijke wijze in eigen bedrijf gemaakt. Het Worstmakersgilde is een vereniging van 185 slagers, die het vervaardigen van topproducten hoog in het vaandel hebben staan. Zij verstaan hun vak als geen ander. Als vakbroeders onder elkaar kijken zij kritisch naar elkaars producten. Er worden diverse keuringen gehouden en producten worden regelmatig gecontroleerd door TNO. Elk kwartaal worden de Gildeslagers voorzien van nieuwe ideeën en recepten om deze zelf in eigen bedrijf te maken.

Zoon Jacco: ‘’Ik heb nu de diploma’s voor productie en winkelslager gehaald, en hoop me nu verder te gaan specialiseren in de worstmakerij. Eerst volg ik dit op mijn opleiding, maar daarna ga ik de cursus ‘Meester Worstmaker’ volgen bij het Worstmakersgilde.’’

Ook gaat Slagerij Verweij meer producten maken zonder smaakversterkers en allergenen, omdat hier steeds meer vraag naar is.

Leen Verweij: “Binnenkort zullen we ook online te vinden zijn, waar u nog veel meer informatie kunt zien over wie wij zijn en hoe wij werken.”

Om dit te vieren heeft Slagerij Verweij vanaf a.s. donderdag verschillende acties om hun nieuwe producten te introduceren. Voor de kinderen wordt er een tekenwedstijd gehouden. Voor de meest creatieve inzendingen zijn er mooie prijzen te winnen!

advertentie
advertentie