José Mouton wandelt 900 km voor Bio

7 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het bekende pelgrimsoord Santiago de Compostella hoopt José Mouton op 22 juni haar verjaardag te vieren. Precies die dag heeft de inwoonster van Scherpenzeel gepland als einddatum van een 900 kilometer lange wandeltocht door het noorden van Spanje.

Doel van de 'Bio sponsortocht Santiago de Compostella' is het ophalen van geld waarmee gehandicapte jongeren in staat worden gesteld in het Bio Vakantieoord van een onbezorgde vakantie te genieten. ,,Ruim 700 lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapte kinderen maken jaarlijks gebruik van de faciliteiten op het terrein van Bio, “ vertelt de initiatiefneemster. ,,Als je de kinderen van Bio ziet, besef je dat vakantie vieren voor hen niet zo vanzelfsprekend is. Dat gaat met veel kosten gepaard. Daarom heb ik besloten om een sponsorvoettocht te organiseren.”

Van haar werkgever, het Amersfoortse bedrijf Krijco Casino's & Leisure, krijgt Mouton de steun die nodig is om voor de tweede keer in haar leven een dergelijk avontuur aan te gaan. Eerder haalde de moeder van twee volwassen kinderen al voor dezelfde organisatie (Bio) maar liefst 41.000 euro op met een fietstocht van Utrecht naar Barcelona. ,,Ik wil nu minimaal 10.000 euro ophalen. Elke euro is welkom dus ook kleine bedragen.”

Na een gedegen voorbereiding reist Mouton op 13 mei af naar het Zuidfranse Biarritz, de startplaats van de voettocht. De eerste weken van de totaal 40 dagen durende wandeling loopt Mouton alleen. In de slotweek wordt zij vergezeld door Fons van Heugten. Zes weken na de start hoopt Mouton met haar partner het einddoel, de kathedraal van Santiago de Compostella, te hebben bereikt.

Naast de medewerking van Corry van Amstel (directeur van Krijco), de hoofdsponsor van de wandeltocht, kan Mouton rekenen op de steun van Maartje van Helvert, sinds enkele maanden de uitbater van het Leusdense café De Swartesteegh. ,,Ik vind het leuk om eens een keer wat anders te sponsoren dan de gebruikelijke acties. Ik heb al 250 euro verzameld.” Mede door dat bedrag is de tussenstand van de actie al 6000 euro.

Tot 1 juli is sponsoring mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven. Elke door Mouton te lopen kilometer kan gesponsord worden.

Via www.facebook.com/biosponsortocht kunnen belangstellenden het wandelavontuur van Mouton (en Van Heugten) dagelijks volgen. Geld kan gestort worden via ABN/AMRO 576425338, t.n.v. J. Mouton te Scherpenzeel, o.v.v. Bio Sponsortocht. Voor meer informatie: josemouton139@gmail.com

advertentie
advertentie