Nieuwe vrijwillige seniorenvoorlichters kunnen zich nog aanmelden.

7 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Voor het informatief huisbezoek van de Stichting Ouderen Scherpenzeel zijn nog nieuwe vrijwillige seniorenvoorlichters nodig. Al jaren krijgen senioren in het kalenderjaar dat men vijfenzeventig jaar wordt een informatief huisbezoek aangeboden. Sinds 2010 biedt de SOS, in samenwerking met de gemeente, ook de zelfstandig wonenden van tachtig, vijfentachtig, negentig en vijfennegentig jaar een huisbezoek aan.

Tijdens het eenmalige huisbezoek geeft de vrijwillige seniorenvoorlichter informatie over de SOS, wonen, vervoer, activiteiten, diensten, hulpverlening, veiligheid en financiële mogelijkheden. Dit gaat aan de hand van een vragenlijst en handleiding met de nodige adressen en telefoonnummers. Het gaat dus om informatie geven tijdens eenmalige bezoeken, bij problemen pakt de ouderenwerker het verder op.

De vrijwillige seniorenvoorlichter moet goed kunnen luisteren en een ander duidelijk kunnen uitleggen. Respect, inlevingsvermogen, geduld en zorgvuldigheid zijn ook van groot belang. Er vindt vooraf een training gesprekstechniek en uitleg over de werkwijze plaats. Deze inwerkperiode is in het najaar van 2014. De vrijwilligers beginnen dan in 2015 met de informatieve huisbezoeken 75+.

Ineke Drees, coördinator tel. 06 15 45 23 41; i.drees1@icare.nl; wwww.seniorsr.nl.

advertentie
advertentie