Stichting VIMEBE vist met Hofstede Ruwinkel Scherpenzeel

7 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het gonst al een aantal weken door de gangen op Hofstede Ruwinkel en vandaag is dan eindelijk de grote dag; we gaan vissen op karper en steur in België !

Stichting Vimebe ( de stichting die zich inzet voor mensen met een beperking) organiseert deze dag waar we, na onze vorige visdag in Nijkerk, dankbaar gebruik van willen maken.

Als eerste dan ook een heel groot Bedankt ! voor Erik en Eddie van Vimebe voor deze wederom perfect georganiseerde dag in België !

600 uur gaan de eerste wekkers af. op Ruwinkel; vandaag gaat het gebeuren !

Een kop koffie, een sigaret en natuurlijk de spanning of we wat vangen.

Rond 9.00 uur zijn we in Viersel, België bij de vijvers waar Erik en Eddie alles al hebben klaar staan voor ons.

Na een hartelijk welkom liggen de hengels al snel in het water en hoeven we niet lang te wachten op de eerste aanbeet, we beginnen rustig met een mooie karper.

Tijd voor koffie en het doorspreken van tactieken

Heel veel tijd hebben we daar niet voor, de piepers gaan namelijk steeds sneller achter elkaar af en de ene na de andere karper halen we op de kant.

Niet heel veel later hebben we ook de eerste steur gevangen !

Na wat tactische veranderingen aan o.a. het aas (van mais, naar boilies, naar kaas, naar ….) lijken we de slag te pakken te krijgen.

De ene karper na de andere karper en de ene steur na de andere steur halen we binnen, de één nog mooier en groter dan de ander.

Iedereen vermaakt zich prima, de zon begint ondertussen te schijnen, we eten en drinken wat, een soepje erbij en blijven gewoon vangen.

Op een gegeven moment een flinke aanbeet en na een kort gevecht landden we een diamant steur van een meter !

Het feest kan niet op en de volgende aanbeet kost ons een hoop kracht en geduld om binnen te halen; een karper van 21 pond !

Ongemerkt vliegen de uren voorbij en voordat we het doorhebben is het helaas alweer 15.00 uur, tijd om stoppen.

Speciaal vermeld moet nog worden dat alle jongens flinke karpers en steuren gevangen hebben, ikzelf was tevreden met 2 voorntjes van 15 hele centimeters.

We nemen afscheid van Erik en Eddie en van de eigenaar van de vijvers en vertrekken weer richting Scherpenzeel.

Eén ding is zeker; de boventoon van de gesprekken op de terugreis is dat we een geweldige dag gehad hebben in België !

Komende weken zal het zeker weer gonzen door de gangen van Hofstede Ruwinkel, nu over deze fantastische visdag én super mooie en grote vangsten !

advertentie
advertentie