Het Schoolplein Orkest op de Bruinhorst groot succes!

13 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op dinsdag 13 mei was het zo ver. Na twee dagen intensief oefenen mochten alle kinderen van basisschool CBS De Bruinhorst hun muzikaal talent laten zien aan ouders, familie en andere belangstellenden.

Het Schoolplein Orkest werd begeleid door Pieter en Marie-Christine van Fort van de Verbeelding. Twee dagen lang werden de kinderen door hen klaargestoomd voor de grote uitvoering. Zo kregen zij workshops in hun eigen klas, maar ook samen met andere klassen en uiteindelijk met de hele school.

Er werd door iedereen, op ongebruikelijke instrumenten muziek gemaakt. Op cementkuipen, gestemde steigerpijpen en gestemde bierflessen. Op shakers, klapkokers en klankplanken. Maar er was ook een echt instrumentenorkest met onder andere een viool, blokfluit en drumstel. Daarnaast werd er gezongen, gerapt, geklapt en gestampt.

Tijdens de uitvoering liet de zon zich goed zien en waren er veel belangstellenden die meededen, luisterden en luid applaudisseerden.

We kijken terug op een zeer geslaagd project. Voor meer beeldmateriaal kunt u terecht op de website van CBS De Bruinhorst.

advertentie
advertentie