Sportdag Scherpenzeelse basisscholen

19 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdag 15 mei was het sportdag voor de Scherpenzeelse basisscholen. Een sportcommissie, samengesteld uit het personeel van de diverse scholen, heeft gewerkt aan de voorbereiding voor deze dag die goed volgens programma is verlopen.

De kleuters hadden een eigen programma op school. De kinderen van de Dorpsbeuk, de Maatjes, de Bruinhorst en de Glashorst verzamelden zich op de sportvelden van de Valleivogels en voetbalvereniging Scherpenzeel.

Gedurende de dag hebben kinderen zich goed kunnen vermaken bij de diverse onderdelen die dankzij hulp van vele ouders, andere familieleden en kennissen mogelijk gemaakt werd. Het weer zat ook mee, want op bewolking en een frisse wind na is het droog gebleven.

In de groepen 3 tot en met 5 werd een route gevolgd langs spelen als estafette, zaklopen, emmerbal en lijnbal. De groepen 6 tot en met 8 hebben zich, naast het spelen van diverse spelletjes, ingezet voor diplomaonderdelen te denken aan hoogspringen, behendigheid, sprint en balwerpen.

Ook speelden zij wedstrijden tegen de andere scholen. Deze wedstrijden waren verdeeld in jongens- en meisjesteams. Elk team heeft zes wedstrijden gestreden om de titel. Ondanks de competitie namen alle scholen zowel winst als verlies erg sportief op. Dit zorgde voor een gezellige sfeer op het veld.

Groep 6 speelde tegen groepsgenoten van andere scholen grenswerpbal. De Dorpsbeuk heeft wegens het kleine leerlingenaantal dit onderdeel overgeslagen en dit werd opgevangen door de teams van de Maatjes, zowel jongens als meisjes, in tweeën te splitsen als Maatjes 1 en Maatjes 2. Het meidenteam van Maatjes 1 werd 1e, Maatjes 2 werd 2e, de Glashorst 3e en de Bruinhorst 4e. De jongens van Maatjes 2 werden 1e, Maatjes 1 2e, de Bruinhorst 3e en de Glashorst 4e.

Leerlingen van groep 7 speelden lijnbal. De eerste plek van de meisjes ging naar Maatjes 2. De 2e plek was voor de Glashorst 1, 3e werd Maatjes 1 en 4e de Glashorst 2. De jongens van de Dorpsbeuk wonnen, gevolgd door de Maatjes. 3e en 4e werden de Glashorst en de Bruinhorst.

In groep 8 speelden de meisjes handbal. Daarbij won de Glashorst. de Bruinhorst werd 2e, de Dorpsbeuk 3e en de Maatjes 4e. De jongens voetbalden en daarbij behaalde het team van de Maatjes de 1e plaats, op de voet gevolgd door de Dorpsbeuk. De Bruinhorst werd 3e en de Glashorst 4e.

De sportcommissie kijkt terug op een dag waarop de kinderen plezierig hebben gesport en gespeeld. Ook vanuit de klassen kwamen vrijdag vele positieve reacties.

advertentie
advertentie