Familie van Ginkel eerste Scherpenzeelse deelnemer aan Vallei Boert Bewust

29 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 5 juni a.s. zullen Guido en Kian, twee kleinzoons van Gert en Rita van Ginkel om 18.30 uur het informatiebord van Vallei Boert Bewust onthullen.

Deze feestelijke happening vindt plaats bij boerderij "De Pol", Brinkkanterweg 39 Scherpenzeel.

Binnen Vallei Boert Bewust zoeken boeren uit de Vallei actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij de burger betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt.

Bedrijven die meedoen aan Vallei Boert Bewust krijgen een bedrijfslabel. Deze bedrijven zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren. Maar ze zijn wel nadrukkelijk visitekaartjes van de sector die het verhaal van de sector op een goede manier uitdragen. De bedrijven zijn te herkennen aan een bord met logo van Vallei Boert Bewust. 20 april 2013 is het bord bij het eerste deelnemende varkensbedrijf onthuld. Inmiddels nemen meerdere varkens-, melkvee-, vleeskalveren- en pluimveebedrijven deel aan het project.

De boeren vertellen het verhaal van de sector aan de hand van de volgende thema's: maatschappij, landschappelijke inpassing van het bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en dierengezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te doen met Vallei Boert Bewust is de interactie met de burgers in de Vallei. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld via open dagen, boerderij-educatie, Social Media of een meeloopdag op een bedrijf. Op www.valleiboertbewust.nl is te lezen welke bedrijven er al meedoen.

Vallei Boert Bewust wordt gecoördineerd door gebiedscoöperatie O-gen in Scherpenzeel. Initiatiefnemers zijn varkenshouders die lid zijn van LTO Noord en de NVV (Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders).

Project Vallei Boert Bewust is één van de projecten in het programma van de Regio FoodValley en draagt bij aan de FoodValley-ambitie voor vernieuwing van de landbouwsector.

Het project is een samenwerking van LTO Noord, Nederlandse Vakbond Varkenshouders, gemeenten, Projecten LTO Noord en de Gebiedscoöperatie O-gen en wordt gefinancierd door de provincies Gelderland en Utrecht, de (regio)gemeenten, landbouwbedrijfsleven en Rabobank.

advertentie
advertentie