Team "Renswoude tegen MS" verlegt grenzen op de Mont Ventoux en gaat strijd aan tegen MS.

29 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 9 juni verleggen Gerard Veer en Jan van Heerdt en Annet en Kees Eskes van team "Renswoude tegen MS" niet alleen hun grenzen op de flanken van de Mont Ventoux, maar gaan ze ook de strijd aan tegen Multiple Sclerose.

In Nederland hebben circa 17.000, waaronder ook veel jonge mensen, de diagnose Multiple Sclerose (MS). Deze chronische ziekte, die het zenuwstelstel aantast, zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen, die zich uiten in bijvoorbeeld krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent vele verschillende vormen waarover nog erg weinig over bekend is. De ziekte heeft een grote invloed op MS patiënten en hun omgeving.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleiding. Maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is geld nodig, veel geld en het initiatief Klimmen tegen MS verbindt mensen op een sportieve manier om gezamenlijk een bijdrage te leveren in de strijd tegen MS. Alle sponsorgelden van Klimmen tegen MS 2014 gaan rechtstreeks naar het Nationaal MS Fonds.

Dit jaar is op 9 juni de 4e editie van Klimmen tegen MS. Ruim 800 mannen en vrouwen, met en zonder MS, beklimmen te voet of per fiets de meest roemruchte berg in Frankrijk. Het doel is die dag om 1, 2 of zelfs 3 keer de top van deze berg te bedwingen, maar het eigenlijke doel ligt in de maanden ervoor. Samen zo veel mogelijk geld inzamelen om onderzoek en begeleiding mogelijk te maken.

Team "Renswoude tegen MS" is één van de 91 teams die op 9 juni aan de voet staan van de beklimming. In de afgelopen maanden hebben ze zich niet alleen fysiek en mentaal voorbereid op deze uitdaging, maar zijn ze ook zeer actief geweest in het binnenhalen van sponsors. Via deze weg willen we iedereen bedanken, die team "Renswoude tegen MS" in de afgelopen periode gesponsord heeft. Voor degenen, die dat nog niet gedaan hebben is er met nog één week te gaan voor de start nog ruimte om team "Renswoude tegen MS" financieel te ondersteunen. Geeft u hen een extra zet in de rug? Vele sponsors gingen u al voor!

Steun team "Renswoude tegen MS" via de website van Klimmen tegen MS, hier kunt u ook meer informatie vinden over het evenement en via de speciale Facebook pagina.

"N'est pas fou qui monte au Ventoux, mais est bien fou qui y retourne." | "Je bent niet gek als je de Ventoux beklimt, maar gestoord als je het nog eens doet." (Provençaals gezegde).

advertentie
advertentie