Kleinschalige leerwerktrajecten met AKA-onderwijs geborgd bij ATC De Glind

30 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vrijdag 23 mei 2014 hebben diverse partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Stichting Ons Bedrijf ten behoeve van arbeidstrainingscentrum ATC De Glind.

Door deze samenwerking blijft het mogelijk om kleinschalige leerwerktrajecten aan te bieden aan kwetsbare jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

ATC De Glind kent een netwerkstructuur waarbij Stichting Ons Bedrijf de hoofdorganisatie vormgeeft.

MBO Amersfoort, De Meerwaarde, J.H. Donnerschool en Samenwerkingsverband 25-11 Passend Onderwijs VO Barneveld-Veenendaal zijn met Stichting Ons Bedrijf een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om het aanbieden van kleinschalig MBO-1 AKA onderwijs mogelijk te maken.

Een AKA opleiding biedt ATC deelnemers de mogelijkheid om een MBO-1 assistent diploma te behalen.

Veel deelnemers bij ATC De Glind zijn kwetsbare jongeren, die vanwege problemen met leren, hun gedrag, psychische of psychosociale problemen niet in staat zijn om op reguliere wijze onderwijs te volgen.

In de eerste twee jaar van project ATC De Glind is geëxperimenteerd om in kleine gemengde lesgroepen van 8 leerlingen het AKA onderwijs aan te bieden. Verleden jaar hebben daardoor 7 jongeren een AKA-diploma of certificaat behaald. Op dit moment is een lesgroep bezig met examens voor theorie en praktijk.

Door de bestuurlijke samenwerking tussen bovengenoemde partijen is deze vorm van kleinschalig onderwijs voor ATC deelnemers geborgd.

Op dezelfde middag heeft Stichting Ons Bedrijf met vier leerwerkbedrijven een mantelovereenkomst ondertekend voor het leveren van begeleide leerwerkplekken. Het gaat hierbij om hoveniersbedrijf Folda, Grand Café Glindster, klusbedrijf KLUZO en garagebedrijf Volvo Classics. Ons Bedrijf heeft zelf ook diverse begeleide leerwerkplekken in Barneveld en De Glind.

Een aantal leerwerkbedrijven uit de directe omgeving zal binnenkort nog aansluiten bij het netwerk van leerwerkbedrijven.

Meer informatie over het project is te vinden op: www.onsbedrijfbarneveld.nl/atc-deglind.htm

Wilt u informatie over concrete mogelijkheden, wend u zich dan tot één van de trajectbegeleiders van Stichting Ons Bedrijf. Tel. 0342-424912 Email: atc-deglind@onsbedrijfbarneveld.nl

Het project is ook te volgen op Twitter: @ATC_DeGlind

advertentie
advertentie