Thema-avond over ‘Gezond worden en blijven'

11 juni 2014 om 00:00 Activiteiten

SCHERPENZEEL - In Kulturhus De Breehoek wordt op woensdag 25 juni een avond gehouden over het thema ‘Gezond worden en gezond blijven'.

De avond is bestemd voor jong en oud en richt zich volledig op het verkrijgen en behouden van een optimale gezondheid. Er is een interessante documentaire, demonstraties van gezondheidsbehandelingen en een vraag- en antwoordsessie met gezondheidsspecialisten. De toegang is geheel gratis.

De avond wordt ingevuld door een team van experts van Collins Chiropractie. Chiropractie helpt mensen om een optimale gezondheid te verkrijgen, omdat deze behandeling zich richt op het zenuwstelsel. Door factoren zoals stress, ongelukjes en verkeerde houdingen kunnen er snel blokkades ontstaan in het zenuwstelsel. De chiropractor detecteert die blokkades en behandelt ze met het doel om ze op te heffen.

Live demonstratie

Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers naast een video ook een live demonstratie te zien van een behandeling. Initiatiefnemer Jeff Collins: ,,Veel mensen weten niet wat hen te wachten staat, maar we willen laten zien dat chiropractie een specifieke behandeling is met grote gevolgen voor je gezondheid en vitaliteit. Blokkades in je zenuwstelsel kunnen namelijk grote en uiteenlopende gevolgen hebben, zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn maar bijvoorbeeld ook darmklachten. We zien ook dat baby's veel baat hebben bij chiropractie, omdat er bij een ruwe bevalling heel gemakkelijk kleine complicaties kunnen optreden.''

Gratis voucher voor rugscan

Tijdens de thema-avond worden tal van tips aangereikt om gezond te worden en gezond te blijven. Daarnaast krijgen alle bezoekers de mogelijkheid voor een gratis rugscan aangeboden. Aan de hand van deze scan, die gewoon in de praktijk wordt gemaakt, kan de chiropractor zien of het zenuwstelsel uit balans is en op welke plek. Deze scan wordt op een later tijdstip op afspraak uitgevoerd.

,,Chiropractie is een vak dat we al bijna dertig jaar uitoefenen en met geweldige resultaten'', aldus Collins. ,,Tijdens de informatieavonden die we in de afgelopen periode hebben gehouden, bleek dat er nog veel onduidelijkheid is over deze behandelmethode. Al die onduidelijkheden willen we graag wegnemen tijdens deze avond.''

advertentie
advertentie