Taalpunt in Scherpenzeel

13 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het Taalpunt in de Bibliotheek Scherpenzeel is donderdag officieel geopend door wethouder mevrouw V.M. van de Fliert-Klein. De wethouder heeft een bord met daarop het Taalpunt-logo onthuld. Het Taalpunt is voor mensen met een leesbeperking.

Taal is in de huidige samenleving onontbeerlijk om te kunnen functioneren. Een groot aantal mensen is beperkt vanwege fysieke oorzaken (bijvoorbeeld visueel) en een veel groter aantal heeft enorme moeite met het lezen, de zogenaamde laaggeletterden.

De Bibliotheek Scherpenzeel heeft daarom een punt ingericht waar voor de verschillende doelgroepen materialen staan die gebruikt kunnen worden. Voor mensen uit hun directe omgeving zijn er ook materialen beschikbaar. Tevens staan er materialen die gebruikt kunnen worden voor het doorverwijzen naar andere gespecialiseerde instanties op het terrein van lezen met een beperking. De medewerkers van de Bibliotheek beschikken over kennis en informatie over het Taalpunt en de materialen.

Het Taalpunt is de eerste aanzet om een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van de inwoners van Scherpenzeel en is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ministerie van OCW.

advertentie
advertentie