Prima finales voor de DOTO Meisjes

15 juni 2014 om 00:00 Sport

7 juni was de regio finale dag voor Marise Visser en Richelle Hek. De finale werd gehouden in Amsterdam en beiden meisjes, die pas een jaar turnen in de selectie, hadden er erg veel zin in ! Met gezonde spanning reisden ze af onder leiding van Iris Hubbelmeijer.

Als eerste was de beurt aan Marise. Ze turnde een mooie wedstrijd. Vooral op de vloer was ze sterk, ze haalde een 10. Marise eindigde uiteindelijk op een 16e plaats.

Richelle was daarna aan de beurt. Ook zij bewees zich op deze wedstrijddag. Met enkele schoonheidsfoutjes kwam ze uiteindelijk uit op een 32e plaats. Beiden meisjes mogen terugkijken op een prachtig eerste turnseizoen!

14 juni was de districtfinale voor Anne van de Essenburg en Isabel Brons. Ook deze wedstrijd werd gehouden in Amsterdam. Beiden meisjes reisde af onder begeleiding van Sabine de Jong. Anne komt uit in de jongste categorie, de instap.

Anne beet het spits af deze dag. Ook zij liet zien het niveau aan te kunnen en de spanning onder controle te hebben. Op de vloer eindigde ze hoog, op de rest maakte ze alleen wat kleine foutjes waardoor ze in het grote deelnemers veld toch een mooie 9e plaats kreeg.

Isabel was daarna aan de beurt. Ze turnde een goede wedstrijd, ze was sterk op de balk en liet daar een mooie radslag zien. Isabel eindigde op een 16e plaats.

Al met al mogen de meisjes terugkijken op geslaagde finales. 5 juli zijn de meisjes te zien tijdens de onderlinge wedstrijd van doto in de Breehoek te Scherpenzeel .

advertentie
advertentie