Oud-Scherpenzeel op excursie naar Rhenen

22 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 21 juni vertrokken 40 leden van de vereniging "Oud-Scherpenzeel" voor de jaarlijkse excursie. Dit jaar ging de reis Rhenen.

Zo dichtbij, maar met zo'n interessante geschiedenis.

Het vertrek was om 9.30 uur met eigen vervoer naar Rhenen en er werd begonnen met koffie en gebak bij "De Koning van Denemarken".

Daarna ging men voor een rondleiding naar de prachtige Cunerakerk.

Helaas staat de toren in de steigers en wordt er aan de kerk momenteel groot onderhoud gepleegd, maar de verhalen waren er niet minder mooi om.

Er werd heel boeiend verteld over de geschiedenis van deze mooie kerk, die in de 13e eeuw is gebouwd en de toren die later is bijgebouwd en bekostigd is door de bedevaartgangers naar de heilige Cunera.

De kerk is meerdere malen vernield door brand en oorlogsgeweld, maar steeds prachtig hersteld.

Na de lunch was er een stadswandeling door Rhenen.

Rhenen kreeg in 1364 stadsrechten en tijdens de wandeling door de mooie straatjes werd verteld over de rijke geschiedenis van de stad en natuurlijk over de legende van Cunera.

Tot slot werd er een bezoek gebracht aan het militair ereveld Grebbeberg, waar men heel snel onder de indruk raakt van hetgeen zich daar heeft afgespeeld. Het is een mooi eerbetoon aan onze gesneuvelde militairen tijdens de inval van Duitsland in mei 1940.

Terug in Scherpenzeel konden de deelnemers terugzien op een heerlijke, zonnige en gezellige dag vol cultuur en historie.

advertentie
advertentie