Stefan Stoffelsen Nederlands kampioen luchtpistool

7 juli 2014 om 00:00 Sport

Arnhem - De Scherpenzeler Stefan Stoffelsen schoot vorige week op het NK luchtpistool een nieuw record en werd Nederlands kampioen. Op de kwalificatiewedstrijd won Stefan met gemak en mocht daarom meedoen aan het evenement NK Luchtpistool van SchietsportTOTAAL op het Nationaal Sportcentrum van NOC*NSF ‘Papendal' nabij Arnhem.

Op zaterdag 28 juni 2014 werden op Papendal de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens gehouden in de disciplines luchtgeweer staand en luchtpistool in alle categorieën. Per categorie werden de best gerankte schutters uit Nederland uitgenodigd. Stefan Stoffelsen deed mee met junioren- luchtpistool.

Het NK bestond uit een voorronde waarvan de top-3 dezelfde dag nog een finale schoten. De Scherpenzeler schoot in de voorronde 545 van de 600 punten en plaatste zich daarmee gemakkelijk voor de Finale. De finale was voor hem een nieuwe ervaring omdat de 20 zenuwslopende schoten op commando gedaan werden. Ook werd elk schot met één cijfer achter de komma geregistreerd omdat de scores soms erg dicht bij elkaar liggen.

De meegereisde supporters zagen dat het Scherpenzeelse talent goed begon met een 10,2. Na het tweede schot, 9,9, begon de moed hem iets te ontzinken, maar toen de anderen slechts 10,1 en 6,3 schoten was het dipje direct voorbij. Het liep de volgende schoten erg goed en met een voorsprong van bijna 20 punten op nummer 2 werd Stefan met een totaal van 191,9 van de 200 punten Nederlands Kampioen bij de heren Junior-A. Tevens was deze score ook een nieuw record ooit geschoten bij de junioren- luchtpistool op een NK.