'Schouders onder nieuwbouw'

15 juli 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - Zoals het er naar uitziet krijgt Scherpenzeel er in de komende jaren flink wat nieuwbouwwoningen bij. Maandag 21 juli wordt er gestart met het bouwrijp maken van het Heijhorstterrein. Men verwacht dat er aan het eind van het jaar kan worden gestart met de bouw van de eerste van de aldaar geplande circa 80 woningen. Maar Plan Zuid is bepaald niet de enige bouwput die op het programma staat.

Zo is bijvoorbeeld de bouw in Plan Renes nog niet helemaal afgerond. Nadat eind 2013 alle grondgebonden woningen in het nieuwbouwproject aan de rondweg waren opgeleverd, bleken de plannen voor de realisatie van een gebouw met zo'n zestig appartementen in het plangebied averij te hebben opgelopen. Woningcorporatie Vallei Wonen had namelijk aangekondigd zich terug te willen trekken als potentiële afnemer van bijna de helft van het aantal te bouwen appartementen. De gemeente meldt nu echter dat er naar verwachting in 2015 een start kan worden gemaakt met de uitvoering van een aangepast plan voor het appartementengebouw. De vergunning hiervoor zou reeds zijn verleend.

Op het voormalige gasfabriekterrein is de bestaande bebouwing inmiddels gesloopt. In de komende maanden zal er gewerkt gaan worden aan het saneren van de vervuilde grond op het terrein. De saneringswerkzaamheden moeten voor het eind van het jaar zijn afgerond om aanspraak te kunnen maken op een subsidiebijdrage hiervoor van de Provincie Gelderland. Het is de bedoeling dat Woonstede er begin 2015 gaat starten met de bouw van 15 appartementen en 14 eengezinswoningen.

Aan de Prinsenlaan wordt er op het terrein van het oude kerkgebouw een gebouw met 31 appartementen voor starters en een vrijstaande woning gebouwd. De bouwwerkzaamheden worden naar verwacht begin 2015 afgerond. Verder is de gemeente bezig met het opstellen van een bestemmingplan dat de bouw van drie vrijstaande woningen aan het Oosteinde naast nummer 38 mogelijk maakt. De bestemmingsplanprocedure wil men in de loop van 2014 afronden zodat er gestart kan worden met de bouw.

Iets verder in de pijplijn zit natuurlijk ook nog de realisatie van Plan Weijdelaar. Dit omvat een herontwikkeling van Huis in de Wei waarin appartementen voor inwoners met een zwaardere zorgbehoefte (indicatieniveau 5 en hoger) moeten worden gerealiseerd. Het gebied rond Huis in de Wei moet worden getransformeerd tot een woonservicezone met seniorenappartementen. Deze appartementen zijn bedoeld voor inwoners met een zorgindicatie 1 tot en met 4, waarbij men ook wil kijken naar een goede mix van jongere en oudere zorgbehoevenden. Toewijzing van deze appartementen zal gaan volgens de plaatselijke Huisvestingsverordening. De gemeente hoopt de bestemmingsplanprocedure hiervoor nog in 2014 te gaan opstarten.

Als het trouwens aan CDA-voorman Johan Slappendel ligt worden de plannen voor Plan Weijdelaer nog wat ambitieuzer aangepakt dan tot op heden is voorzien. De voormalig huisarts is namelijk zeer bezorgd over de ontwikkelingen in de ouderenzorg en voorspelt dat de vraag naar beschermd wonen in de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

advertentie
advertentie