'Kikkerveldje' behoudt bijnaam

22 juli 2014 om 00:00 Voorpagina

Het grondstuk aan de Druivenkamp - in de volksmond het 'kikkerveldje' genoemd vanwege de hoorbare aanwezigheid van een fors aantal kwakers - is al sinds 2005 in eigendom van het Veenendaalse bouwbedrijf Van Deelen. Het feit dat het stuk grond bijna tien jaar na dato nog steeds braak ligt is ook directeur Jan Pijl een doorn in het oog.

SCHERPENZEEL - Vanwege een chronisch tekort aan openbare parkeerplaatsen in het centrum is in de raadszaal al een paar keer geopperd of het al jarenlang braakliggend stuk bouwgrond achter de Marktstraat geen tijdelijke oplossing kan bieden. Hoewel er, getuige het bord, een project met een winkel en bovenliggende appartementen op dit terrein moet verschijnen, is er van bouwactiviteiten nog steeds geen sprake.

,,Als het aan ons had gelegen was er daar al lang iets gebeurd'', zegt Pijl. ,,In de afgelopen jaren hebben we hierover regelmatig contact gehad met de opeenvolgende wethouders. Met het oog op de uitbreiding van de parkeergelegenheid in het centrum en de mogelijkheid van een achteruitgang van de parkeergarage onder de appartementen aan de Markstraat is ons indertijd door de gemeente gevraagd om te komen met een totaalplan", aldus directeur Pijl.

Stilstand

,,We hebben daarop een prachtig plan ontwikkeld wat helaas door voormalig wethouder Han de Ridder voortvarend naar de prullenmand is verwezen. Ook met zijn opvolger, Evert van de Glind, hebben wij gesprekken gevoerd over een mogelijke invulling van het terrein. De zaak kwam echter weer stil te liggen vanwege zijn voortijdig vertrek. Het goede nieuws is dat wij kortgeleden een eerste overleg hebben gehad met de nieuwe wethouder, Tonnis van Dijk. Afgesproken is om te gaan kijken naar een goed alternatief plan voor de invulling van dit terrein. Het project wat op het bord staat dateert natuurlijk al van lang geleden. Sindsdien is de markt helaas wel wat veranderd. Als ik eraan denk dat wij - als hiervoor medewerking was geweest - het project al jaren geleden hadden kunnen afronden, springen de tranen mij nog in de ogen. Maar het is niet anders. De nieuwe wethouder heeft ons te kennen gegeven liefst nog dit jaar een plan te willen hebben voor de ontwikkeling van dit terrein. Dat klinkt in elk geval positief, dus daar gaan we voor.''

Wethouder Tonnis van Dijk bevestigt contact te hebben gehad over de toekomst van het 'kikkerveldje'. ,,Het zou mooi zijn als daar wat gaat gebeuren'' zegt Van Dijk.

Ontsluiting parkeergarage

Ook de wethouder ziet voordelen in een mogelijke ontsluiting van de parkeergarage aan de Markstraat op dit achterterrein. ,,Het zou een uitstekende oplossing zijn om het probleem van de bereikbaarheid van de parkeergarage op de wekelijkse marktdag op te lossen'', meent ook Van Dijk.

De wethouder denkt trouwens dat een aantal omwonenden best blij zullen zijn wanneer het 'kikkerveldje' door een bebouwing zijn bijnaam kwijt gaat raken. ,,Er komen nog wel eens klachten binnen over het luide gekwaak van de kikkers'', zegt Van Dijk.

Dierenliefhebbers hoeven zich overigens geen zorgen te maken over de toekomst van de diertjes. Omdat er ooit geopperd is dat de wildernis aan de Druivenkamp mogelijk de habitat is van een bijzondere kikkersoort, heeft de eigenaar al jaren geleden hiernaar onderzoek laten verrichten.

,,Er leeft kennelijk een soort kruising van groene en bruine kikkers op dit terrein'', zegt Jan Pijl. ,,We hebben dan ook destijds afgesproken dat we, voor we gaan bouwen, de kikkers netjes zullen gaan vangen en elders uitzetten.''

advertentie
advertentie