Jan Dibbet geselecteerd voor de Hippiade 2014!!

10 augustus 2014 om 00:00 Sport

Op zaterdag 9 augustus jl. werden aan de Boschlaan in Zieuwent de Regiokampioenschappen Gelderland en Flevoland verreden. Dat de Willaerruiters over het nodige talent beschikt blijkt wel uit het aantal startgerechtigde op deze kampioenschappen. En niet zonder resultaat! Uitblinker op deze dag was absoluut Jan Dibbet die met zijn paard Ksh Santolier in de klasse L bij het springen geselecteerd werd voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo, ook wel De Hippiade genoemd.

Springen

Maar er verschenen ook andere spring en dressuurruiters aan de start. Denise van den Broek verscheen met Tatoo T aan de start in de klasse B. Na een mooi foutloos parcours mocht de combinatie door naar de barrage. Ook in de barrage bleven ze foutloos en mochten een mooie achtste prijs in ontvangst nemen.

Cees de Boer startte zijn Conquistador in de klasse L. Helaas viel er in het basisparcours een balk waardoor de kampioenschappen voor deze combinatie eindige.

In het springen klasse Z werden op vrijdag 8 augustus de voorselecties verreden. Arina Appeldoorn startte haar Vlastrans Arizona. Het eerste parcours werd afgesloten met een prachtige derde plaats. Het tweede parcours bleek wat lastiger. De combinatie kreeg 12 strafpunten. Ondanks de strafpunten behoorde Arina tot de beste 70% van die dag. Dat betekende door naar de tweede manche die verreden werd op zaterdag 9 augustus. Helaas viel er een balk in het eerste parcours en werd het water in de sloot geraakt. Toch mag deze jonge combinatie trots zijn op deze mooie ervaring.

Dressuur

Ook in de dressuur is de Willaerruiters vertegenwoordigd. Op vrijdag 8 augustus werden de voorrondes verreden. Jantine van Roekel startte Dinston in de klasse L1. Ze eindigde op een gedeelde 18e plaats en mochten helaas niet door naar de volgende ronde.

In de klasse M2 had Lucia Broekhuizen met Udo zich geselecteerd. Ook zij kwamen in de voorronde aan de start en eindigde op de 16e plek. Omdat er maar 10 combinaties doormochten naar de volgende ronde eindigde ook hier de kampioenschappen voor deze combinatie.

advertentie
advertentie