Taal leren op nieuwe manier

31 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Iedereen kan een taal leren, dat is de stelling van Dorpscollege Krek en Openbare Bibliotheek Scherpenzeel. Daarom gaan vanaf september taalcursussen van start die door een geheel nieuwe aanpak geschikt zijn voor ieder niveau: van brugklasleerling tot senior.

De cursist krijgt de beschikking over een online taalprogramma, dat voor ieder niveau ingesteld kan worden door een uitgebreide voorselectie. Alles komt aan bod: grammatica, uitspraak en converseren.

Uit de praktijk blijkt echter, dat het studeren via een online programma moeilijk vol te houden is. Daarom wordt tijdens deze cursussen gezorgd voor de spreekwoordelijke stok achter de deur: gezamenlijke bijeenkomsten met een docent.

Bibliotheekdirecteur Alfred Haaksma: "Via de bibliotheek kan men een taalprogramma voor één jaar aanschaffen voor een zeer schappelijke prijs. Dat willen wij natuurlijk graag stimuleren. Maar we wilden er een bijzonder project van maken, dus meer dan alleen online. En dat is gelukt door samenwerking met Dorpscollege Krek."

Mieke Wagensveld van Krek: "Via Krek worden al jaren taalcursussen aangeboden, maar we zagen een sterk dalende lijn. Mensen hebben geen tijd meer voor circa 12 wekelijkse lessen. Men wil liever de eigen tijd indelen. Ook een pluspunt is dat we nu geen cursussen voor beginners of gevorderden hoeven te geven, iedereen kan meedoen."

Cursisten krijgen een jaar lang toegang tot een taalprogramma (Engels, Duits, Italiaans of Frans). Alleen een apparaat met internettoegang (computer, tablet, smartphone etc) is noodzakelijk en ook een headset met microfoon. Daarbij zijn vijf bijeenkomsten met een docent, niet om les te krijgen, maar ter motivering, knelpunten doornemen, met andere cursisten spreken etc.

De kosten van het totaalpakket bedragen 95 euro. Meer informatie op www.krekscherpenzeel.nl

Wie meer wil weten, de docenten wil ontmoeten en het taalprogramma in werking wil zien, is welkom op de open avond van Krek op vrijdag 5 september van 19.00 tot 21.00 uur in de Breehoek.

advertentie
advertentie