Happy Kids en Minisoos doen mee aan voorleesrecord

9 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Happy Kids & de Minisoos doen mee met Woezel & Pip voorleesrecord in Week van de Alfabetisering

Op dinsdag 9 september 2014, in de tiende Week van de Alfabetisering, vond het Woezel & Pip voorleesrecord plaats. Doel was om aandacht te vragen voor het belang van dagelijks voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen en het voorkomen van laaggeletterdheid. Kinderdagverblijf Happy Kids & de Minisoos Peuteropvang uit Scherpenzeel deden mee en hebben 56 peuters voorgelezen uit de speciale editie van het voorleesboekje Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin. Landelijk werden 55.000 peuters en kleuters bereikt.

Dinand Woesthoff, Willeke Alberti, Lieke van Lexmond, Renate Verbaan, Gerda Havertong, Bettina Holwerda en Giel Beelen dragen dit doel een warm hart toe. Zij gaan speciaal voor de gelegenheid voorlezen op een kinderopvanglocatie of basisschool.

Voorlezen voorkomt laaggeletterdheid

In Nederland is 1 op de 9 volwassenen laaggeletterd. Zij hebben grote moeite met het invullen van formulieren, het begrijpen van brieven van de gemeente of het voorlezen aan hun (klein)kinderen. Om laaggeletterdheid in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om al vanaf jonge leeftijd te investeren in de taalontwikkeling van kinderen. Daarvoor is een stimulerende leesomgeving nodig: toegang tot boekjes en een dagelijks voorleesritueel, zowel thuis als op de kinderopvang en op school. Voorlezen vergroot de woordenschat, het plezier in lezen en bevordert bovendien de sociale, emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen. Voorlezen houdt laaggeletterdheid buiten de deur!

Week van de Alfabetisering

Van 8 t/m 14 september is het de tiende Week van de Alfabetisering. Deze campagneweek vindt jaarlijks plaats rond Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven roept anderen op om onder de noemer Tijd voor Taal evenementen te organiseren die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. Dit jaar vinden bijna 4.000 activiteiten plaats. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.tijdvoortaal.nl. Het Woezel & Pip voorleesrecord is een samenwerking tussen Stichting Lezen & Schrijven en Dromenjager B.V. (het licentiebedrijf achter Woezel & Pip).

advertentie
advertentie