Scouting zoekt stoere meisjes en jongens (5-7 jaar)

10 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag is Scouting Scherpenzeel weer vol enthousiasme gestart met het nieuwe seizoen.

Ook de bevers, de jongste speltak (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar), kwamen na de zomerstop bij elkaar in het clubhuis. Een beetje onwennig was het wel, maar al snel zat de stemming er weer goed in. Met een speciaal vakantieprogramma werd aandacht besteed aan spannende vakantiebestemmingen. Zo bouwden de bevers samen een Chinese muur, proefden allerlei buitenlandse hapjes en bouwden Eiffeltorens van spaghetti en marshmallows. Natuurlijk zijn de marshmallows aan het einde van de ochtend lekker opgesmikkeld.

De bevers hebben iedere zaterdagochtend van 9.45 tot 11.45 uur opkomst in de Paddenburcht aan de Breelaan 5. Tijdens de opkomsten doen ze al echte scoutingdingen en leren spelenderwijs samenwerken. Ze maken kennis met de normen, waarden en tradities in onze maatschappij en krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De leiding heeft cursussen, gericht op deze leeftijdsgroep, gevolgd en is daardoor prima in staat om de ontwikkeling van de kinderen te begeleiden.

Binnenkort gaat een groot aantal bevers 'overvliegen' naar de volgende speltak; de welpen. Daardoor ontstaat er bij de bevergroep weer ruimte voor nieuwe leden.

Wil je komen kijken? Dat kan!

Laat je uitdagen en ontdek scouting! Jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar kunnen gedurende drie opkomsten gratis en vrijblijvend kennis komen maken met scouting, het clubhuis, de leiding èn natuurlijk de andere bevers. Kom op zaterdagochtend 27 september naar de eerste kijkopkomst. We beginnen om 9.45 uur, het spel duurt tot 11.45 uur. Graag horen we wel van te voren of je komt. Stuur hiervoor een mailtje aan: ennevie.beversvalleigroep@gmail.com

Meer weten over Scouting Scherpenzeel? Kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een mailtje aan secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie