Jongeren klaargestoomd voor werk op station Nijmegen Centraal, 18 september

15 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Nijmegen, 15 september 2014 - Via het programma Jeugd op Zoek willen Randstad en Mirjam Sterk de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt vergroten. Het aanpakken van werkloosheid onder jongeren is namelijk hard nodig. 122.000 jongeren (CBS, augustus 2014) zitten zonder werk. Landelijk verschijnen op 18 september op acht NS Stations in Nederland pop-up stores om jongeren direct op weg te helpen via onder andere CV-checks op maat en stylingadvies.

Randstad en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid vestigen vijf weken de aandacht op het thema jeugdwerkloosheid. De pop-up stores op NS stations vallen samen met de start van de Werkweek van Mirjam Sterk. Randstad is één van de 25 werkgevers die participeren in de WerkWeek. Op 18 september ondertekent Randstad samen met andere werkgevers de Jongerenakkoorden, een initiatief van minister Asscher en Mirjam Sterk.

U bent van harte welkom bij de Jeugd op Zoek pop-up store op station Nijmegen. De pop-up store is geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Tussen 09.00 en 11.00 uur kunt u uw eigen cv laten rappen en interviews afnemen met aanwezige jongeren en vertegenwoordigers van Randstad.

Op maat advies, CV's in een rap en personal stylist

Jeugdwerkzoekenden hebben een duwtje in de rug nodig om de eerste stap in hun carrière te maken. Op het station helpen persoonlijke adviseurs jongeren op weg. Rapper "MC CV' rapt cv's van jongeren ter plekke. Jongeren kunnen de rap met hun eigen smartphone opnemen en daarna verspreiden via social media. Ook ontvangen jongeren op maat advies op hun cv, maakt een professionele fotograaf nieuwe profielfoto's voor op het CV of LinkedIn en geeft een personal stylist advies over de juiste kleding. Op NS station Nijmegen staan de hele dag intercedenten klaar om jongeren te voorzien van advies en te wijzen op interessante vacatures.

Over Jeugd op Zoek

Randstad en Mirjam Sterk organiseren van 3 september tot en met 8 oktober het programma Jeugd op Zoek. De Jeugd op Zoek pop-up store op Nijmegen maakt onderdeel uit van de landelijke Jeugd op Zoek dag, op nog zeven grote NS Stations kunnen jongeren een Jeugd op Zoek pop-up store bezoeken. De pop-up stores op NS stations zijn onderdeel van de vele activiteiten die Randstad in het kader van Jeugd op Zoek organiseert, het programma loopt nog tot en met 8 oktober.

advertentie
advertentie