Eerste hulp aan huisdier

18 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Net als bij mensen gaat er bij dieren ook wel eens iets mis. Een dier kan ziek worden of een ongelukje krijgen. Het is goed als de eigenaar dan weet hoe te handelen om erger te voorkomen. Daarom organiseert Dierenbescherming Regio Utrecht de cursus Dieren-EHBO.

De cursus duurt achttien woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur en start op 15 oktober in het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort. De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar met name geschikt voor mensen met een hond of kat. Tijdens de cursus leert men op deskundige wijze eerste (nood) hulp te bieden aan dieren. Aan bod komen onder meer de anatomie van huisdieren, hun verzorging, de meest voorkomende dierenziektes en het herkennen daarvan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan eerste hulp bij ongelukken, zoals het meten van de hartslag, het aanbrengen van een spalk en het toepassen van mond-op-snuit beademing.

Aanmelding en kosten

De cursus wordt gegeven door een ervaren dierenarts en wordt afgesloten met een examen op 25 februari 2015. Deelname kost € 149,- en is inclusief lesboek, lesmateriaal en examengeld.

Aanmelden kan tot 1 oktober bij Marjan Perfors via marjan.perfors@utrecht.dierenbescherming.nl of telefonisch via 088- 811 3470.

advertentie
advertentie