Scouting Scherpenzeel vliegt over

21 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Scherpenzeel, 20 september 2014

Bij Scouting Scherpenzeel vond afgelopen weekend weer het jaarlijkse overvliegfestijn plaats. Door middel van een survivalbaan maakten de oudste jeugdleden van de speltakken op een bijzondere manier de oversteek naar de volgende speltak.

Vrijdagavond kwamen de leden al naar het clubhuis aan de Koepellaan. Hier werden zij door de directeur van circus 'Cirkusz' gevraagd om te helpen zoeken naar de verdwenen circusdieren en het circuspersoneel. De enthousiaste scouts zochten onder andere in het park en in het bos van Lambalgen. Door het dierengeluidenspel werden in de loop van de avond de circusdieren gelukkig weer teruggevonden. De avond werd natuurlijk in scoutingstijl afgesloten met een kampvuur.

De zaterdagochtend werd een grote vossenjacht op touw gezet om zo de personeelsleden van het circus op te sporen. Aan het einde van de ochtend kon de directeur van het circus opgelucht adem halen. Dankzij de hulp van de ruim 100 scouts van Scouting Scherpenzeel waren dieren en personeel waren weer veilig terug.

In de middag kwamen de ouders en andere belangstellenden om de 25 'overvliegers' aan te moedigen. Helaas gooiden regen en onweer roet in het eten en kon er pas na een uur schuilen, worden overgevlogen. Aan het einde van de survivalbaan, waarbij de oudere overvliegers ook de beek over moesten, werden de modderige overvliegers hartelijk in hun nieuwe groep verwelkomd.

Ook Esther Krens, binnen scouting bekend als Gadie, ging over de baan. Zij heeft zich 9 jaar als teamleidster ingezet voor de scouts (jongens en meisjes 11-14 jaar) en wordt nu begeleiding bij de jongerenspeltak RSA (jongens en meisjes van 14 - 18 jaar).

Ondanks onweer en regen was het weer een bijzonder geslaagde activiteit en een scoutingwaardige start van het nieuwe seizoen van Scouting Scherpenzeel.

Ben jij ook niet bang voor een beetje modder? Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor Scouting of om lid te worden? Wil je een keertje komen kijken? Dat kan!

Kijk op www.scoutingscherpenzeel.nl. of neem contact op met secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie