Kick off businessclass Ichthus College

26 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Na een jaar voorbereiding is het Ichthus College in samenwerking met ROC A12 begonnen met de officieel gecertificeerde module "ik ga ondernemen". Deze module wordt gegeven aan de businessclass. Dit is een 3e klas vmbo-tl. De leerlingen in deze klas krijgen extra modules rondom ondernemerschap.

Ondernemen en ondernemerschap zijn belangrijke thema's in de huidige arbeidsmarkt. Er is een sterke toename van het aantal ZZP-ers, freelancers en andere kleine ondernemers. Maar niet alleen het aantal kleine zelfstandige groeit, ook de arbeidsmarkt ondergaat veranderingen waardoor steeds meer mensen met flexibele contracten werken. Deze omstandigheden vragen om meer ondernemerschap, flexibiliteit en creativiteit.

De module "ik ga ondernemen" staat voor doelgericht werken, zelfstandigheid, innovatief vermogen en commercieel denken. Het afstemmen van theorie en praktijk speelt een belangrijke rol. De filosofie hierachter is: "haal de praktijk naar de school en de school naar de praktijk."

Ondernemers geven masterclasses en leren de leerlingen over het starten en runnen van een onderneming. De leerlingen zullen in de loop van het jaar verschillende bedrijven bezoeken en een beroepenstage van enkele dagen verrichten.

Om de start van de businessclass een officieel tintje te geven hebben de leerlingen een kickoff-avond georganiseerd op D.V. woensdag 1 oktober om 19.30 uur bij IW4 op de Transformatorstraat 1 te Veenendaal. Ouders maar ook belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd.

advertentie
advertentie